• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
"Kimsenin halkı elektrikten mahrum bırakmaya hakkı yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da sık sık yaşanan elektrik kesintileri halkın günlük yaşamını olumsuz etkilerken, esnaf da özellikle Ramazan ayında başlatılan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Elektrik kesintilerinin kendilerinde huzur bırakmadığını belirten esnaf, yaşadıkları bu sıkıntıların giderilmesini istedi.

10 günden beri her gün bilinçli olarak 1,5 saat elektrik kesintisi yapıldığını söyleyen Erdal Börü, “DEDAŞ`ı aradığımızda arıza olduğunu söylüyorlar. Halbuki bilinçli olarak elektriği kesiyorlar. Kimsenin hakkı yok halkın elektriğini kesmeye. Geçen sene de böyle yaptılar. Yargı kararı onları durdurdu. Ancak bu sene yine yapıyorlar.” dedi.

Konfeksiyon işleten Hayri Fidan ise, DEDAŞ`ın keyfi uygulamalarına birilerinin artık dur demesinin vaktinin geldiğini belirterek, yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. 

Telefoncu esnafından Fehmi Baydemir ise, her gün düzenli olarak yapılan elektrik kesintilerinin esnafı mağdur ettiğini ve yetkililerin bu soruna bir çare bulmalarını istedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir