• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Diyarbakır`da PKK adına haraç toplayan bir kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da PKK`nin şehir yapılanmasının vergi adı altında halktan zorla ve tehdit altında haraç toplamasının bir örneği Diyarbakır merkezde yaşandı.

Diyarbakır Valiliğinin konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, PKK adına halktan ‘Vergilendirme` adı altında zorla ve tehdit ile para toplayan ve bunu organize eden, M.Ç isimli şüpheli şahısın yakalandığı belirtildi.

PKK`lilerin  7 Haziran 2015 günü bir vatandaşa ait işyerine gelen 2 şahsın işyeri çalışanına işyeri sahibini sorduklarını, işyeri sahibinin olmadığını öğrenen haraççı PKK`lilerin irtibat için bir telefon numarası bırakıp ayrıldıkları belirtilen Valilik açıklamasında, işyeri sahibinin bırakılan irtibat telefonunu aradığında telefonu açan erkek şahsın, 08 Haziran 2015 günü saat 13.00 sıralarında geleceklerini ve bir not vereceklerini söyledikleri belirtildi.

Açıklamada devamla, “Alınan bu bilgiler üzerine, yapılan çalışmalar neticesinde başlatılan operasyonda, not bırakacağını söyleyen M.Ç isimli şahıs kullandığı otomobil ile birlikte yakalanmıştır.” denildi.

Yapılan açıklamada, “Şahısın üzerinde ve kullanmış olduğu otomobilde yapılan aramada, 8 adet dış kısmı bant ile sarılı içerisinde örgütsel not olduğu değerlendirilen şahıs isimleri yazılı bulunan el yazması kâğıt parçaları, cep telefonu, sim kart ve hafıza kartı elde edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Yakalanan şahıs hakkında soruşturma devam ediyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir