• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
`Kudüs Ümmetin Davasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Başkanı Mehmet Emin Doğru adına yapılan açıklamada, “Ramazan Ayının son Cuma günü olan bugünün Dünya Kudüs Günü olduğu ve Dünya Müslümanları 36 yıldan beri olduğu gibi bugünde, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü sahipleniyorlar. Dünya Müslümanlarının Filistinli kardeşlerine desteklerini tazeleyerek büyük şeytan Amerika ve İsrail'e düşmanlıklarını yinelediler.” denildi.

Kudüs Ümmetin Kalbindedir
Kudüs'ün Müslümanların kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ve Kudüs'ün herkesi yakından ilgilendirdiğini belirten Doğru,"Kudüs, tüm Müslümanların kalbindedir. Kudüs, ümmetin kalbindedir." dedi.

Peygamberimizin İsra ve Mirac mucizelerinin yaşandığı ve Tüm Peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa'nın Müslümanların gönüllerinde yüce bir yeri olduğunu dile getiren Doğru, "Her Müslüman, Peygamberimizin İsra ve Mirac mucizelerinin yaşandığı ve Tüm Peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesini temenni eder. Bu işgal elbette sona erecek ve inşallah Dünya Müslümanları olarak hep birlikte Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız. O gün mutlaka gelecek!" ifadelerini kullandı.

Kudüs Davası İslam Ümmetinin Davasıdır
Mescid`i Aksa`nın ve Kudüs davasının İslam ümmetinin davası olduğunu vurgulayan Doğru, "Kudüs sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların sorunudur.Tüm Müslümanlar, Kudüs sorunuyla ilgilenip  Mescid`i Aksa`nın işgalcilerden kurtarılması için işbirliği yapmalıdır. Filistin'in evlatları 100 yıldır direniyorlar ve kurban veriyorlar. Onların mücadelesini ve direnişlerini destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Amerika'nın Müslümanlar arasında çıkarmak istediği tefrika ve fitne girişimlerine karşı vahdet çağrısında bulunan Doğru, "İhtilafları bırakıp, düşmana karşı birleşmeliyiz. Ümmet birleşirse Aksa'yı kurtarırız. Eğer Filistin sorunu çözülürse İslam Ümmetinin pek çok meselesi de hallolur." ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir