• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
Mardin'deki elektrik sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, ilde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.  

Yıllardır çözülemeyen elektrik kesintisi sorununun bölgemizin kanayan yarası olmaya devam ettiğini aktaran Değer, “Bölgede sıcaklığın 45- 50 derecenin üstüne çıktığı bu mevsimde günde 4-6 saat arasında elektrik kesintisinin olması bölge halkına ciddi bir zulümdür. Bu uzun ve sıcak ramazan ayında yaşlıların, hastaların, çocukların varlığı göz önünde bulundurulduğunda işin vahameti daha da iyi anlaşılacaktır.” dedi.

“İnsan hayatını doğrudan etkileyen ve yaşamın her uzvuna müdahil olan elektrik kesintilerle yaşamı çekilmez kılmaktadır.” diyen Değer, “Bütün bu yaşananlara genel olarak teknik nedenler ileri sürülse de aslında kullanılan kaçak elektrik bahane edilmektedir. Sosyal devletin yükümlülüğü toplumun tamamını cezalandırmak yerine yapılan usulsüzlüklerle ilgili gerekli önlemi almaktır.” diye konuştu.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü; “Adeta bölge halkını cezalandırma anlayışına dönen bu uygulamalar toplumsal olaylara yol açma riski taşımaktadır. Başta başbakan olmak üzere, enerji bakanı, yerel ve diğer tüm paydaşların biran önce konuya müdahil olmasını, sorunun bütün boyutlarıyla ele alınarak çözüme kavuşturulmasını kamuoyuna duyuruyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir