• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi`nden provokasyon uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi, LGBTİ`li gurupların 11 Temmuz Cumartesi günü düzenlemeyi planladıkları yürüyüşe sert tepki gösterdi. Cemiyetin yaptığı açıklamada yürüyüşün provokasyon amaçlı olduğu vurgulandı.

LGBTİ`li gurupların geçtiğimiz günlerde İstanbul`da İslam`ın temel değerlerine hakaretlerin yapıldığı ve bu yönde dövizlerin taşındığı yürüyüşe destek verme amaçlı Bursa`da da bir yürüyüşün düzenlenecek olması, Kentte faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

11 Temmuz Cumartesi günü Fatih Sultan Mehmet Bulvarında yapılması planlanan yürüyüşe Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü Cemil Genç yaptığı bir açıklamayla sert tepki gösterdi.

“Sözde ‘onur yürüyüşü` İslam`a hakaret yürüyüşüne dönüştü”

İstanbul`da yapılan sözde onur yürüyüşünün tüm yönleriyle İslam`a hakaret yürüyüşüne dönüştüğünü ifade eden Genç, yürüyüşte çok çirkin manzaraların nasıl sergilendiğini tüm Türkiye`nin gördüğünü hatırlattı.

“Yürüyüş provokasyon amaçlıdır”

Söz konusu yürüyüşte Ramazan ayı gibi maneviyatın yoğun olduğu bir ayda toplumun inanç değerleriyle uyuşmayan bir takım hâl ve hareketlerin ortaya konduğunu belirten Genç, “Bursa`da da Cumartesi günü, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı`nda böyle bir yürüyüşün düzenleneceğinin duyumunu aldık. Ve biz bu yürüyüşün tamamen provokasyon amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ramazan ayı gibi toplumumuzun inanç duygularının daha da hassaslaştığı bir ayda bu tür inançlarımızla bağdaşmayan hâl ve hareketlerin sergilenmesi kesinlikle masumca değildir. Ve biz bu organizenin provokasyon amaçlı olduğunu ve bu yürüyüşün kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Sadece bu çirkin işi yapanlar helak olmadı”

Lût kavmine atıfta bulunarak açıklamasına devam eden Genç, “Helak olan Lût kavminin günümüzdeki temsilcisi olmaya soyunan LGBTİ`li guruplara destek veren kimi siyasi partilerde bilmelidir ki; Lût kavminde helak olanlar sadece o sapkın fiiliyatı yapanlar değildi. Allah-u Teâlâ o kavimde bu çirkin işi yapanlara engel olmayanları da helak etti. Yapılan ahlaksızlığa sessiz kalanlar ve destek verenler de ahirette bunun hesabını vereceklerdir.” dedi.

“STK`lar ve halk bu yürüyüşe gerekli tepkiyi vermelidir”

Açıklamasının devamında Bursa halkını ve kentin sivil toplum kuruluşlarını söz konusu yürüyüşe tepki vermeye çağıran Genç, oluşabilecek her türlü provokasyonda bu yürüyüşü tertip edenlerin ve söz konusu yürüyüşe izin verenlerin sorumlu olacağını vurguladı. (Zeki Aras –İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir