• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocukların Yaz Kur'an Kursu sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 22 Haziran’da “Kur'an ayında Kur'an'la buluşalım” sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kursları tüm coşkusuyla devam ediyor.

Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katıldığı kurslara yoğun ilgi gözlerden kaçmıyor. Duygularını paylaşan öğrenciler; Kur’an,  Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgileri öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Fuat Yağcı Camisi’ndeki Kur’an Kursuna giden öğrencilerden Kadir Önüm (12), Kur’an Kursu’na gittiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Çok mutluyuz çünkü Kur’an-ı, dinimizi ve peygamberimizi öğreniyoruz. Burası çok güzel, Kur’an Kursu’na gelmeyenlere tavsiyem: gelip görsünler ve dinimizi öğrensinler.” dedi.

Okulların tatil olmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur’an Kursuna kayıt yaptırdığını belirten Yunus Yeşilmen; “Kursta Kur’an-ı Kerimi tecvidiyle beraber öğreniyoruz. Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinin nerede ve nasıl indirildiğini, kaç ayet olduğunu ve ne anlama geldiğini öğreniyoruz. Önce Kur’an-ı Kerimi öğreniyoruz, sonra tecvidini, ardından Peygamber efendimizin hayatını öğreniyoruz. Değişik etkinlikler oluyor, bazen hocamız bizleri maça da götürüyor ve çok eğlenceli geçiyor. Kur’an Kursu etkinliklerine geçen yıl da katıldım, bu sene de kursa katılıyorum. Çok güzel ve çok eğlencelidir, gelmeyenlere tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Camiye Kur’an-ı öğrenmek için gittiğini söyleyen İrem Ak ise “Camiye ilk defa gelmiyorum, daha önce de hep geliyorum. Camiyi çok seviyoruz. Kursta değişik etkinlikler oluyor, ilahiler söylüyoruz, şiirler ve fıkralar da öğreniyoruz. Çok güzel geçiyor, herkesin gelmesini istiyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir