• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Barzani: PKK, Kürdistanda misafirdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın, Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki statüsünün misafirlik olduğunu ifade ederek, "Yıllardır PKK, burada misafir olarak kaldı. Biz de onları misafir olarak kabul ettik. Şüphesiz ki sorunların çözüldüğü bir gün gelecektir. Türkiye ile olan sorunlar çözülünce burada kalanlar da ülkelerine dönecektir" dedi.

Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, Erbil'de Hıristiyan Beytun-Nehreyn Demokrat Partisi yöneticilerini kabul eden Irak Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine Neçirvan Barzani, yaşadıkları coğrafyanın Irak Kürdistan Bölgesi olduğunu ifade ederek, "PKK'nın siyasi alanı ise Irak Kürdistan Bölgesi değildir, Türkiye'dir. Onlar da bütün iddialarında Türkiye ile sorun yaşadıklarını ifade ediyor. Yine Türkiye ile müzakere ederek sorunları halletmek istediklerini dile getiriyorlar. Kesin olarak şunu söylemek istiyorum. PKK'nın, Kürdistan Bölgesi'ndeki statüsü misafirliktir. Yıllardır PKK, burada misafir olarak kaldı. Biz de onları misafir olarak kabul ettik. Şüphesiz ki sorunların çözüldüğü bir gün gelecektir. Türkiye ile olan sorunlar çözülünce burada kalanlar da ülkelerine dönecektir. Sorunların Ankara ile diyalog halinde çözülmesini ümit ediyorum. Temennimiz bu yöndedir" diye konuştu. 

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir