• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
Kasık fıtığı ameliyatında kapalı yöntem daha avantajlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Laparoskopi (Kapalı yöntem ameliyat), günümüzde teknolojik olarak gelişmiş ve ameliyatlarda en fazla tercih edilen yöntemdir. Laparoskopinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte hastalar açık ameliyat derdinden kurtuldu. İnsanlar, artık daha az riskli, daha az ağrılı bir yöntemle daha kısa sürede sağlıklarına kavuşur oldu. Bu da laparoskopiyi diğer yöntemlerden daha avantajlı hale getirmektedir.

Bu ameliyatın açık ameliyata göre birçok açıdan daha avantajlı olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Tolga Faruk Çekiç, “Ameliyat, çok küçük deliklerden gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası ağrılar çok daha az görülür. Kesilerin küçük olması estetik açıdan da avantaj sağlar. Kısa bir süre sonra ameliyat kesilerinin yerini bulmak neredeyse olanaksızdır. Laparoskopi yönteminin diğer yöntemlere göre pek çok avantajı vardır. Bu avantajların başında hiç şüphesiz daha az ağrılı olması gelmektedir. Eskiden açık ameliyatlarda hastalar saatlerce ameliyathanede genel anesteziye maruz kalıyor, kendilerine gelmeleri zaman alıyor ve ameliyat sonrasında günlerce hastanede zaman geçirmek zorunda kalıyorlardı. Ancak laparoskopi ile hem iyileşme süresi, hem hastanede kalış süresi hem de hissedilen ağrı en aza indirilmiş oldu.” dedi.

Kasık fıtıklarında laparoskopi yönteminin açık yönteme göre çok daha avantajlı

Dr. Çekiç, kasık fıtıklarında laparoskopi yönteminin açık yönteme göre çok daha avantajlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kapalı ameliyat sırasında hem sağ hem sol, her iki kasık kanalını da görme imkânı vardır. İki taraflı kasık fıtıklarında laparoskopik yöntem çok avantajlıdır. Çift taraflı kasık fıtığı açık yöntemle onarıldığında, çok daha fazla yumuşak doku hasarı ve yara komplikasyonu riski bulunmaktadır.”

Laparoskopi yönteminde enfeksiyon riskinin de çok az olduğunu kaydeden Dr. Çekiç, “İşlem, çok küçük bir kesi ile karnın iç bölgesinde başlayıp tamamlandığından enfeksiyon kapma riski çok azdır. Bu da hasta sağlığı açısından son derece güven vermektedir. Ayrıca laparoskopide açık ameliyata göre yara izi yok denecek kadar azdır. Hasta çok daha kısa sürede iyileşme gösterir. Hastanede kalma süresi çok daha kısadır. Hastanın günlük yaşama dönmesi diğer açık ameliyatlara oranla çok daha erken ve hızlı şekilde olmaktadır.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir