• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
"Bu coğrafyada kaos oluşturmak istiyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, İzmit Umut-Der tarafından Kocaeli sivil toplum kuruluşları için verilen iftar programına katıldı.

İzmit Umut-Der`in dernek binasında verilen iftar programına, Mehmet Yavuz'un yanı sıra HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, İzmit Umut-Der Genel Başkanı İzzet Kazak, Kocaeli İnsan Hakları Savunucusu Derneği Başkanı Ali Akbaş, Gölcük İHH heyeti, Marmara Sanayi ve İşadamları (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş, STK`lardan gelen heyet ve gönüllüler katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR`ın kuruluş sürecini anlatarak 7 Haziran seçim sonuçları ve bölgede yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İslam coğrafyası üzerine oynan oyunlara dikkat çeken Yavuz, “İslam alemi olarak hepimizin ortak noktaları ve ortak değerlerimiz var. Ümmet olarak hepimizin ortak dertleri var. Emperyalistler, hiçbir zaman İstanbul`un fethini, Diyarbakır`ın fethini, Kudüs`ün fethini içlerine sindiremediler. Bizim ırk olarak farklılıklarımız var. Ama bu farklılıklardan dolayı, Türk`ün sırtını kaşıdılar, Kürt`ün sırtını kaşıdılar, Arap`ın sırtını kaşıdılar ve bunları milliyetçilik adı altında birbirlerine düşman ettiler. Devrim adı altında bu halkı, nasıl değerlerinden kültürlerinden uzaklaştırıldıklarını hepimiz biliyoruz. Kendi halkının kültürünün nasıl yok sayıldığını hepimiz biliyoruz. Bu coğrafyada kaos oluşturmak istiyorlar. Yani sizler eğer İsrail`in güvenliğini ajandanıza almıyorsanız. Başa kolay kolay gelemezsiniz. Küresel güçler kimi desteklerse, onu parlatırlar. Kemalizm nasıl Müslüman Türkleri temsil etmiyorsa, Apoizm de Müslüman Kürtleri temsil etmiyor.” diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir