• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Dünya Kudüs Günü`nde işgalci İsrail lanetlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının son Cuma günü olan 'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde ekinlikler düzenlenerek Kudüs başta olmak üzere Filistin'deki işgale bir kez daha dikkat çekilecek.

Siyonist İsrail`in işgali altındaki Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ün özgürlüğü için duaların edileceği etkinliklerde, Filistin'deki katliamlar lanetlenerek işgalci İsrail bir kez daha protesto edilecek.

Farklı ülkelerde düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra Türkiye'de de birçok merkezde Cuma namazı çıkışlarında açıklamalar yapılacak ve gün içinde farklı etkinlikler düzenlenecek.

Kabul edildiği günden itibaren tüm mustazafların müstekbirlere başkaldırı ve direnişin sembolü olarak görülen Dünya Kudüs Günü`nde yapılacak çağrılarda, Siyonist işgalin son bulması ve Kudüs'ün özgür olması için vahdet ve dayanışma çağrıları yapılması bekleniyor.

İmam Humeyni 7 Ağustos 1979`da ilan edilen Dünya Kudüs Günü, dünya Müslümanları tarafından İslam ümmetini Kudüs davası etrafında birleştiren önemli günlerden olarak kabul ediliyor.

İmam Humeyni 7 Ağustos 1979`da Dünya Müslümanlarına hitap yaptığı konuşmada Dünya Kudüs Günü'nü şu sözlerle ilan etmişti: "Ben bütün Müslüman devletler ve dünya Müslümanlarından bu gasıp ve destekleyicilerinin ağzının payını verme amacıyla birleşmelerini istiyorum. Keza bütün dünya Müslümanlarına; Filistin halkı için kader belirleyici olabilecek olan ve Kadir günlerinden de sayılan mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü ‘Kudüs Günü` olarak seçip bu günü Müslüman Filistin halkının kanuni haklarını destekleme konusunda dünya Müslümanlarının milletlerarası dayanışma günü olarak belli program ve merasimlerle geçirmeyi öneriyorum. Allah Teâlâ'dan Müslümanları küfür ehline galip kılmasını dilerim.''  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir