• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
BDP`nin Çadır Eyleni Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -İHA- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından kurulmak istenilen ancak güvenlik kuvvetlerinin izin vermemesi üzerine eylem yaparak yağmura aldırış etmeden bir caddeyi kapatan kalabalık akşam saatlerinde sessizce dağıldı.


BDP İl Başkanlığı`nın Sur ilçesi Dağkapı Meydanı`nda çadır kurma girişimi için Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde toplanan, aralarında BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş`ın da bulunduğu gruplar 4 ayrı noktadan Dağkapı Meydanı`na yürümek istedi. Polis ekipleri izinsiz yürüyüş yapan grupların Dağkapı Meydanı`na girmesine izin vermemesi üzerine içinde Bengi Yıldız ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ile BDP`li
yöneticilerin bulunduğu kalabalık Ali Emiri 1. Sokak`ta oturma eylemi yaptı. Yağmura aldırış etmeden yaklaşık 5 saat boyunca oturma eylemini sürdüren grup, akşam saatlerinde Dağkapı Meydanı`na yürüyerek yaptıkları basın açıklamasının ardından eylemi sona erdirdi.
Dağkapı Meydanı`nda toplanan kalabalığa hitap eden BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Kürtler ne istiyor diyenlere 30 yıldır bir şeyler söylüyoruz. Ama kimse Kürtleri dinlemiyor. İnkar ettiler ve Kürtleri dağa taşırdılar. 30 yıl aradan sonra artık bu savaş bitsin. Kürtler demokratik barışçıl bir şekilde kendi taleplerini dile getirsin diye bir arayışımız var. Her ne kadar operasyonlar devam ediyorsa da bu ateşkes döneminde, can kayıpları yaşanıyorsa da Kürtler sivil itaatsizlik


eylemleri ile kendi taleplerini dillendirmek istiyorlar. Bunun için demokratik çözüm çadırları kurdular. Bu coğrafyanın merkezi, kalbi Diyarbakır`dır. İktidardakiler, Avrupa Birliği`nin yolu Diyarbakır`dan geçer diyenler, Diyarbakır`ın ne istediğini nasıl öğrenecekler? Eğer Diyarbakırlılara bir barış ve çözüm çadırını çok görüyorlarsa kimin sesini duymak isteyecekler, neyi teşvik etmek ve çözmek isteyecekler?" dedi.


BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ise Dağkapı Meydanı`na kurmak istedikleri demokratik çözüm çadırına polisin izin vermediğini söyledi. Aydın, "Bu meydana kurmayı istediğimiz çadıra el konuldu. Çadır gözaltılarının bitmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.


Açıklamaların ardından kalabalık bir süre hep birlikte şarkılar söyledikten sonra sessizce dağıldı.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir