• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Siirt`te "Ümmet İftarı" verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Türkistan, Mısır, Suriye, Filistin ve dünyanın birçok yerinde zor şartlar altında Ramazan ayını geçiren Müslümanları anlamak amacıyla “Ümmet İftarı” düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Naci Kutlu Üçgen Parkında verilen iftarda, misafirler kendilerine ikram edilen simit, su ve hurma ile oruçlarını açtı.

Vakfın Siirt Şube Yöneticisi İbrahim Ay, Arakan, Doğu Türkistan, Mısır, Suriye, Filistin ve dünyanın birçok yerinde zor şartlarda oruç tutan Müslümanların dertleriyle dertlenmek ve onları anlamak için iftar düzenlediklerini söyledi.

İftar sofrasında su, hurma, simit ve bol miktarda kardeşlik duygusunu paylaştıklarını ifade eden Ay, "Filistin, Suriye, Mısır, Gazze ve Doğu Türkistan gibi birçok coğrafyada mazlum kardeşlerimiz zor şartlar altında. Onların içinde bulundukları zor şartlara dikkat çekmek ve bir nebze de olsa onların halini anlamak için buradayız. Amacımız Türkiye'deki sığınmacı mültecileri ve bütün dünyadaki mazlum insanların durumları ile hemhal olmak için biz böyle bir ümmet iftarı planlamak istedik. İftarımızdaki amaç sadece simit ve hurma ile iftarımızı açmak değil onların hallerinden anlamak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalletin Erdemci, İslam ümmet için dua etti.   (Muhammed Dayan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir