• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Yetim-Der Haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim ve öksüzleri olan ailelere yaptığı yardımlar ile tanınan Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Haziran Ayı Faaliyet Raporunu Kamuoyu ile paylaştı.

Dernek adına açıklama yapan Yetim Der Başkanı Fikri Karavil, yardımların özellikle yetim ve öksüz çocuklara yapıldığını belirterek, bu konuda imkân sahibi tüm Müslümanlara daha hassas davranmaları çağrısında bulundu.

Bildikleri, tanıdıkları veya çevrelerinden duydukları bir yetimin varlığından haberdar olanların bu durumu kendilerine bildirmelerini talep eden Karavil, “Böyle bir durumda bizim haberdar edilmemiz büyük bir önem arz ediyor. Biz haklarında bilgi sahibi olduğumuz bu tür aileleri tespit ederek onlar için her türlü imkânlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Haziran ayı boyunca toplamda 49 bin 290 TL yardım yapıldı”

Karavil Haziran ayı boyunca Yetim-Der`in yaptığı faaliyet raporunu şu şekilde açıkladı: “Haziran ayı boyunca yapılan yardımlarda 321 yetim kardeşimize aylık düzenli yapılan yardımlar dağıtıldı. Haziran ayında Ramazan ayına gelme münasebetleri ile birçok yetim kardeşimize gıda yardımı yapıldı. 100 aileye kırmızı et 100 aileye gıda paketi ve yardım severlerin ulaştırmış olduğu 400 alış veriş kartı ailelere teslim edildi. Ayrıca ‘Huzura Adım` projesi çerçevesinde 2 çifte yardım yapıldı. Haziran ayı boyunca toplamda 49 bin290 TL yardım yapıldı.”

Karavil son olarak, “Derneğimize katkı sunup yetim kardeşlerimize ulaşmamızı sağlayan tüm üye ve gönüllü kardeşlerimizden Allah razı olsun. Zekât fitre ve diğer yardımlarınızı derneğimize verebilir sizin adınıza yetimlere ulaştırabiliriz.  Tüm yardımlarınızı www.yetim-der.org.tr adreslerimizden bize ulaştırabilirsiniz.” şeklinde konuştu. (Yunus Sırat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir