• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Diyarbakır`da kolonu patlayan bina yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi`nde bulunan 8 katlı Özateş Apartmanında kolonlarının patlaması nedeniyle yıkılma tehlikesi oluşması üzerine boşaltılan bina, alınan güvenlik önlemleri altında yıktırıldı.

Binanın bulunduğu cadde güvenlik önlemleri nedeniyle iki taraflı olarak trafiğe kapatılırken, binanın yıkımı esnasında görevliler binanın çevresinde nöbet tuttu.

 “Onca esnaf bayramda ne yapacağız”

Binanın yıkım işleminin bayram öncesine denk getirilmesine tepki gösteren cadde esnafı, bayram üzerine yapılan bu yıkım işinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek “Onlarca esnaf mağdur ediliyor. Önümüz bayram, borçlarımız var. Etrafı kapatarak, iş yerlerimizi kapatmaya mecbur edildik.” Diyerek yapılan zamansız yıkıma tepki gösterdiler.

 “Evim zarar görürse yıkımı durdururum”

Binanın bitişiğinde bulunan 4 katlı evin sahibi Hacı Bekir ise yıkım görevlilerine tepki göstererek, evinin zarar görmesi durumunda yıkımı durduracağını belirtti.

Hacı Bekir, “10 tane çocuğum, 72 tane torunum var. Şikâyet dilekçesini de Valiliğe ve Savcılığa vermişim. Evime bir zarar gelmesi durumunda hesabını kim verecek.” dedi.

Hacı Bekir`in şikâyetlerini değerlendiren yıkım ekipleri ise gerek yıkık binadan evlerine hırsızın girmemesi gerekse de yıkım anında binanın zarar görmemesi için elinden geleni yapacaklarını belirterek, zarar gelmesi durumunda zararın tanzim edileceği sözü verdiler. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir