• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
TSK`da ilk kez diskoda ölüme müebbet verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uğur Kantar'ın, 2011 yılında, KKTC`de askerlik yaparken aldığı disiplin cezası nedeniyle disiplin koğuşuna konulduğu, "Tekme, tokat, yumruk, sandalyeye kelepçeli olarak güneşin altında bırakma" gibi işkence sonucu öldüğü iddia edildi.

Askeri Savcılık, Kantar`a işkence ettikleri iddiasıyla sanık askerler Ayhan Arslan ve Fırat Keser hakkında “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence suçundan”, 3 sanık hakkında da görevi ihmal suçundan dava açtı. Davanın karar duruşması bugün Girne Askeri Mahkemesi'nde görüldü.

2 SANIK MÜEBBET ALDI
Duruşmada baba Aydın Kantar ile avukatı Senem Doğanoğlu ile sanıkların avukatları hazır bulundu. Savunmaların ardından Askeri Mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Fırat Keser ve Ayhan Arslan`a müebbet hapis cezası verirken, diğer üç sanığın ise beraatine karar verdi.

"DİĞER SANIKLAR DA CEZA ALMALIYDI"
Avukat Senem Doğanoğlu yaptığı açıklamada kararı olumlu bulduklarını ifade ederek, "Cezasızlığın olduğu bir ortamda, iki sanığın işkence suçundan cezalandırılmasını olumlu karşılıyoruz. Ancak diğer sanıkların da ceza alması gerekiyordu" dedi.

SAVCI DA MÜEBBET İSTEMİŞTİ
Askeri Savcı esasa ilişkin mütalaasında sanıklar Ayhan Arslan ve Fırat Keser hakkında, “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış işkence” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederek, şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Mağdur Uğur Kantar`ın 12 Ekim 2011 tarihinde vefat etmesinden dolayı, müteveffanın ölümünün sanık Ayhan Arslan ve Fırat Keser`in fiilleri neticesinde meydana geldiği anlaşıldığından, sanıkların neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence suçunu işledikleri, sanıkların eylemlerine uyan TCK`nın 95`inci maddesinin 4`üncü fıkrası (İşkence sonucunda ölüm meydana gelmişse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur) uyarınca cezalandırılmalarına talep edilmektedir"

Kaynak: Hürriyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir