• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayram öncesi satış yapamayan esnaf şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir`de bayram öncesi satmak amacıyla mal getirmiş olan esnaf, satışlardaki durgunluktan dolayı şikâyetçi.

Bayramın sıcak günlere denk gelmesi, iş sezonu olması ve birçok ailenin ilçe dışında bulunmasından dolayı ilçe adeta boşalmış vaziyette. Esnafın bir kısmı bayram öncesi ciddi mal alımına giderken birçok esnaf da temkinli davranıyor.

İlçenin Karacadağ Caddesinde esnaflık yapan Mahmut Diril, “Piyasalar çok durgun. Geçen bayramlarda yaşanan hareketlilik yok. Bunun nedeni de maneviyat eksikliği, bayramın sıcak bir iklime denk gelmesi, iş sezonu olması ve ilçenin dışarıya mevsimlik işçi göndermesi nedeni ile ilçenin boşalmasıdır. Devletin mevsimlik göçü önlemesi ve bölgeye pozitif yatırımlar yapması lazım. İslam ümmetinin yaşadığı sıkıntılardan dolayı içimiz buruk olsa da Diyanetin, alimlerin ve STK`ların bayramları kutlamaya ve manevi havanın teneffüs edilmesi için halkı teşvik etmesi lazım. Bu yapılmadığı takdirde dini bayramlar cazibesini yetirecek ve yerine maneviyatımıza zarar veren günler bayram adı altında kutlanacak, bu da dinimize örfümüze ve geleceğimize zarar verecek.” dedi.

İlçenin Göl Caddesinde esnaflık yapan Eyüp Sabri Albayrak ise “Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen piyasa durgun. Şehir adeta boşalmış. Vadeli veya çek karşılığı aldığımız mallar bu gidişle elimizde kalacak.” şeklinde konuştu.     (Sabri Acet-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir