• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Yaz Kur`an kursu coşkusu devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te yaz Kur`an kursu coşkusu, camiler başta olmak üzere Kur`an kursları, okul ve belediyelere ait sosyal tesislerde ödüllü sınavlar ve eğitici dersler ile devam ediyor.

Şehitkâmil Belediyesi sosyal tesislerinde açılan Kur`an-ı Kerim kurslarında yaz Kur`an kursu tüm güzelliğiyle devam ederken, Ramazan ayı nedeniyle Girne ve Mevlana Sosyal Tesisinde açılan Kur`an kursuna gelen kursiyerler, hocaları nezaretinde, Kur`an-ı Kerim öğreniyor ve dini bilgiler öğreniyorlar.

Her gün öğleden sonra mukabele yaparak Kur`an-ı Kerim okunurken, Kur`an-ı Kerim ve İslam`ı öğrenen genç öğrencilere ise eğlenceli ve işaret diliyle eğitim veriliyor.

Bu tür eğitimlerle İslam`ı ve Kur`an-ı Kerim`i daha iyi bir şekilde öğrendiklerini dile getiren öğrenciler, “Burada hocalarımız nezaretinde Kur`an-ı Kerim`i en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca bizlere İslam ile ilgili dini bilgiler de veriliyor. Ders işlediğimizde sıkılmamamız için hocalarımız bizlere eğlenceli bir şekilde dersleri anlatarak, ilahiler, hadisler ve dini bilgiler öğretiyor. Bu şekilde bizler de hiçbir zaman derslerde sıkılmıyoruz ve daha da istekli bir şekilde derslerimize odaklanıyoruz.” şeklinde konuştular.

Kur`an kursu hocaları ise, “Burada çocuklarımıza Kur`an-ı Kerim öğretiyoruz. Ayrıca siyer dersleri, dini bilgiler, temizlik ve adap konusunu öğretiyoruz. Çocuklarımız bazen derslerde sıkıldığı için onlara oyun ve işaret diliyle hadisleri, ilahileri ve dini bilgileri anlatarak, onların dersten sıkılmamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde çocuklarımız dersleri daha bir istek ve arzuyla dinlemeye özen gösteriyor. Çevrenin geniş ve büyük bir mahalle olması nedeniyle çoklu eğitim vermeye özen gösteriyoruz. Burada sabah ve öğlen grubumuz var. Ayrıca ek olarak mukabelelerimiz oluyor. Sabah Kur`an eğitimimiz bittikten sonra, bayanlara yönelik Kur`an mukabele çalışmamız oluyor. Öğleden sonra ise yine aynı şekilde öğlenci grubumuza Kur`an-ı Kerim eğitimi veriyoruz.” diye konuştular. 

   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir