• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
Erken seçim olursa yeni vekiller emekli mi olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, basında yer alan erken seçime gidilmesi halinde mevcut milletvekillerinin emekli olacağı yönündeki haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Erken seçime gidilmesi halinde 2 yıl geçmediği için emeklilik hakkı elde edilemeyeceğini belirten Sarıbal,  yeni milletvekilleri için de seçim kararı ile birlikte milletvekillerine emeklilik hakkı verileceği yönündeki basında çıkan haberlerin kamu vicdanını sızlattığını ifade etti.

Sarıbal açıklamasında devamla, “Bu kapsamdaki özlük hakları ve emeklilik hakları, hak edilmeden elde edilecek olması nedeniyle yeni bir haksızlık ortaya çıkmaktadır. Ülke gerçeklerine uygun olmayan bu hakların tamamına itiraz ediyorum. Peşinen böyle bir önergenin, tasarının mecliste gündeme dahi gelmesinin kamuoyunda çok tartışılacağını ve kabul görmeyeceğini belirterek, bu konu ile ilgili gelebilecek her türlü önergenin, teklifin karşısında olduğumu, olacağımı bildirerek öncelikle milletvekili özlük hakları yerine emekliler, işçiler ve memur haklarının düzenlenmesi yönündeki taleplerin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir