• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Bingöl sekizinci fakültesine kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesi`ne dönüştürülmesi ile ilgili YÖK`e yaptıkları başvurunun kabul edilerek fakülteye dönüştürme taleplerinin onaylandığının müjdesini verdi.

YÖK Genel Kurulunda alınan kararla Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesi`ne dönüştürülmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş,  bununla beraber fakülte sayılarının 8`e çıkacağını belirterek, "Üniversitemiz sağlık alanında önemli bir noktaya kavuşmuş olacak. Diş Hekimliği Fakültesi`nden sonra Sağlık Bilimleri Fakültemizin de YÖK onayından geçmesi üniversitemiz için ve Bingöl için çok önemli bir kazanım. Bingöl`ün sağlık alanında gelişmesi için de önemli bir durum. Hem diş hekimliği hem sağlık bilimleri fakültesiyle beraber artık sağlık alanında da eğitim ve hizmet verecek fakültelerimiz olacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulma kararı Bakanlar Kurulu tarafından onaylanınca resmiyet kazanacaktır. Bingöl`e hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile beraber 7 fakülte mevcuttu. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile bu sayı 8`e çıkmış olacak.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir