• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Bayram şekeri tezgâhlara çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayramın vazgeçilmezi olan rengârenk şekerler ve lokumlar tezgâhtaki almaya başladı. Şeker fiyatları, kalitesine göre 6 TL ile 30 TL arasında değişirken, lokum fiyatları 6 TL ile 12 TL arasında değişiyor.

Ramazan Bayramı'nda misafirlere ikram edilen şeker ve çikolatalar alışveriş merkezi, market ve dükkânlarda satışa sunulmaya başlandığını dile getiren Gaziantepli şeker satıcıları, yaklaşan bayram nedeniyle her bayram olduğu gibi bu bayramda şeker satışına başladıklarını belirttiler.

Yaklaşan bayram nedeniyle çarşıda yaşanan hareketlilikten umutlu olduklarını belirten şekerlemeciler, bayrama son üç gün kala işlerinin daha iyi olacağını beklediklerini söyledi.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şekerleme ürünlerini tezgâhlara çıkardıklarını belirten şekerlemeci Mustafa Bozkaya, genel olarak fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu söyledi.

Her bütçeye uygun şeker ve lokum çeşitlerinin olduğunu kaydeden Bozkaya, “Bayramdan dolayı şekerlere talep çok oluyor. Lokum, çikolata ve fıstık alan müşterilerimizde var. İnsanlar misafirlerini iyi karşılamak için şekerlemelere ağırlık veriyorlar. 2-3 yıldan beri fiyatlarımız aynı. Tabii ki şekerin kalitesine göre fiyatlarımız değişiyor. Her bütçeye uygun şekerlerimiz vardır.” dedi.

Vatandaşların şeker alırken merdiven altı ürünlere dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunan Bozkaya, “Bizler insanlara kaliteli ürünler satıyoruz. Fiyatlarımız 6 TL ile 30 TL arasında değişiyor. Yani her bütçeye göre şekerlerimiz vardır. Müşteriyi düşünerek hareket ediyoruz. İstiyoruz ki müşteriler buraya geldiğinde yüzü gülerek çıksın.”şeklinde konuştu.

Şekerin tazeliğinin yumuşaklığından anlaşılacağını belirten Bozkaya,  son olarak şunları söyledi:  “Şeker ne çok yumuşak olacak nede çok sert olacak. Eline aldığın zaman zaten bunu anlarsınız. İnsanlarımızın şekerin tazeliğine dikkat etmesi gerekir. Çünkü bazı insanlar vardır ki elinde kalmış kalitesiz şekeri satmak için her şeyi yapar. Halkımızın buna dikkat etmesi, uyanık olması gerekir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir