• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Kuran Kursu öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Kız Kur'an Kursu öğrencileri, hocalarının gözetiminde camiye komşu olan Mardin Park Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret etti.

Fuat Yağcı Yaz Kur’an Kuran Kursu öğrencileri hastaneye yaptıkları ziyarette kurs öğretmenleri Zeynep Kumaç ve cami imamları da eşlik etti.

Öğrenciler bir yandan ziyaretlerini gerçekleştirirken, bir yandan da kendi aralarında topladıkları harçlıklarla hastalara hediyeler dağıttılar.

Kurs öğreticisi Zeynep Kumaç, ziyaret öncesi öğrencilere Ramazan'da yapılacak güzel davranışlardan, oruç ve Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken bazı konulardan öğrencilerine bahsetti. Yapılan sohbetin ardından öğrenciler önceden tespit etmiş oldukları hastaları ziyaret ederek biriktirmiş oldukları harçlıklarla aldıkları bayram şekerini hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personellerine ikramda bulunarak zikirmatik ve hurma kesesi hediye ettiler.

Hasta ve komşu ziyaretlerinin müstehap olması nedeniyle bu tür öğrencilere uygulamalı bir şekilde de göstermek istediklerini anlatan Kumaç, “Amacımız öğrencilerimize hem farklı bir etkinlikle onların motivasyonunu sağlamak hem de öğrencilerimize hasta ve komşu ziyaretini uygulamalı olarak yaşatmaktı. En güzel eğitim uygulamalı eğitimdir. Önce öğretiyor, sonra yaşatıyoruz.” dedi.

Kumaç, bu tür ziyaretlerin çok önemli olduğunu ve bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu tür ziyaretlere öğrencilerle devam edeceklerini bildirerek tüm İslam âleminin Ramazanını kutladı.

Hastalar ve hastane personelleri bu ziyaretten çok memnun olduklarını ifade ederek kurs öğretmenine ve öğrencilerine teşekkür ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir