• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Niyet ettin Yasin`i unutmaya!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tutamadığı oruç kanatlanır.
Gürül gürül sessizlik. Hatırlamaya kalksan yine uyursun. Vicdan bulunduğu yerden hayvan cüsselerden de şikayetçi. İnsaf, gıcır gıcır hiç kullanılmamış. Bir acı tazeyken herkesin, soğuyunca hiç kimsenin. Anlıyoruz.
Yasin. Yerden göğe kadar şehitsin.

Adına, ellerinden açılan gök şahit! Sen o cennet zeytini gözlerini açtığında, baban Kitabı açtı. Ve biz senin adını, Kitaptan biliriz Yasin. Annen bağrına bir seni, bir de Amed`in yağmurlarını bastı. Bastı  ki senin başın o sinede ayetlerle yeşersin. Sen tuzu gözyaşında değil, annenin çorbasında severdin Yasin. Sen suyu, secde öncesi yüzüne çarptığında severdin. Baban, Amed`in yoksulu fırıncı Fikri Usta. Sense onun en taze ekmeğiydin.Ve Kardeşlerin Yasin. Sen onların akşam ezanıydın. Sen eve dönerdin , onlar sana. Şimdi kime dönsünler Yasin. Sen ki yerden göğe kadar şehitsin.

Böyle yazmıştık. Kırılacak eşya uyarısı gibi, unutulacak acı kolisine yığdık. Yasin`in ailesini programıma konuk aldığımda içine akan gözyaşı ırmağı gibi gürül gürül bir sessizlik içinde olduklarını hissettim. Hani serçe olsa babasının yüzündeki hüzün ekmeğini kaldırır o hesap bir mahzunluk. Hani kalbine bir sürü insan giyinse de  evladı olmayınca üşüyen bir baba mahzunluğu. Hani evladının son dokunduğu yerleri tozdan sakınan babanın hüzün titizliği. Hepsi vardı. Anneye gelince. Anneye gelelim ki hiçbir yere gitmeyelim. Ne konuşursam konuşayım, eve dönünce yatağında uyuyan bir Yasin yok artık. Sanki iç sesi böyle akıyordu okuyabildim.

Yunanistan`ın mali krizinden devşirme yoğun ülke temasları, Ekonomi yazarlarının bol malzeme sevinci, çekik gözlü av arayan kurt adamlar polisiyesi, seçmece karpuz gibi kelek koalisyona düşme korkusu, acaip atarlanmalar, Maklubeye sitem ederken , temcit pilavına sancak diken gereksiz mücadeleler, falan filan derken. Yasin Bitti.

  Zaten bir evladı anılarında sadece annesi yeniden başlatır.

Son durum ne? Tahliye olan olana. O kafasının ezilip, sırtı deşilen Şehit Yasin davasında tutuklu sayısı 34 sonra 22`ye düşüyor. Utanmasalar Yasin`in suçu diyecekler o hesap. Böyle tutup tutup salın sonra da elde var Yasin`in dağılmış başı. Yani pes demenin zirvesi. Kamera görüntüleri, iğrenç zılgıtlar, Yasin`in ayağından tutup sürüye sürüye çeken o kadar hayvanın eli varken. Tutuklu sayısı azaltın. Katil saz çalarken kan solistlerini toplasan ne toplamasan ne?

Niyet ettik ve Yasin`i unuttuk.

Allah önce zalimlere hatırlatsın.

Amin.

Esra Elönü - Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir