• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana kurulacak olan Kent Meydanı için çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana şehir merkezinde kurulması düşünülen ‘Kent Meydanı’ projesi kapsamında bölgede faaliyet gösteren hak sahibi esnafla bir araya gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  “Kent Meydanı bu şehre nefes aldıracak” dedi.

Adana’nın şehircilik ve meydan konusunda fakir bir kent olduğunu belirten Karalar, “Adana şehir merkezinde muhakkak ki bir meydana ihtiyaç vardır.” dedi.

Kent Meydanı projesi hakkında esnafa bilgi veren Belediye Başkana Karalar, “Bölgedeki hak sahiplerini mağdur etmeyecek bir projenin uygulanması için çalışıyoruz. Balıkçıların, kasapların olduğu bölgede bir meydan inşa etmek Adana için çok önemli bir projedir. Hali hazırda çok kötü bir görünümü var o bölgenin. O bölgeye kurulacak meydan çevresindeki 7-8 ayrı mahallenin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Kente nefes aldıracaktır” diye konuştu.

Kent Meydanı Projesi’nin uygulanacağı bölgenin sembol yapılarından olan Nuri Has Pasajı’nın restorasyondan geçirilip ticari ve sosyal anlamda eski aktif günlerine dönmesi için çalışma yürüttüklerini belirten Karalar, “Kent Meydanı’nı projelendirirken balıkçı esnafımızın orada kalmasını özellikle istedik” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir