• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Türkiye`deki patriotlara hacker saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Federal Ordusunun Türkiye'deki patriot hava savunma sistemine hacker saldırısı yapıldığı bildirildi. Almanya'da yayınlanan 'Behörden Spiegel' isimli haber dergisinin, ismini vermediği yetkililere dayandırdığı haberine göre, yapılan sanal saldırıyla sisteme 'anlaşılmaz' emirler verildi.

Patriot savunma sisteminin elektronik kontrolü ve kullanılan bilgisayar programının, patriotların siber saldırılara karşı en zayıf bölümlerini oluşturduğu ifade edilen haberde, uzmanların uzun bir süreden beri siber saldırılara karşı uyarıda bulunduğu bildirildi.

Alman Federal Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada bu haberi yalanladı. Haberde anlatılanların hiçbir dayanağının bulunmadığı ve böyle bir hacker saldırısının ihtimal dışı olduğu ifade edildi.

Ancak uzmanlar, patriot hava savunma sistemlerine iki tür hacker saldırısı yapılabileceğini belirtiyorlar. Bunlardan birinde füze sisteminin görev yaptığı sırada siber saldırıya uğrayarak kontrolü ele geçirilebilir. İkincisinde ise silah sisteminin elektronik ve bilgisayar programları kopya edilmek suretiyle sanayi casusluğu yapılabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir