• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
`Oruç tutmayan büyükleri görünce üzülüyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demir PVC atölyesinde çırak olarak çalışan 12 yaşındaki Abdurrahman Erdem, Ramazan ayı başladığından beridir oruçlarını kaçırmadığını, oruç tutmayan büyükleri gördükçe üzüldüğünü dile getirdi.

Okulların kapanmasının ardından ailesinin geçimine yardımcı olmak için demir PVC işinde çalışan Erdem, “Ramazan ayı başladığından beri oruçlarımı tutuyorum. Çok şükür bu sene fazla sıcak olmadığından dolayı serin geçiyor genellikle. Bu da benim orucu kolay tutmama sebep oluyor.” dedi.

“Ben tutabiliyorsam büyükler de tutabilir”

Bu haliyle oruç tutuyorken büyüklerin oruç tutmamasına üzüldüğünü söyleyen Erdem, “Büyüklerin oruçlarını düzenli olarak tutmalarını tavsiye ediyorum. Ben bu sıcak havada demir atölyesinde çalışıyorum. Onlar da oruçlarını tutabilirler. Ben bu sıcakta burada çalışarak katlanıyor ve bu yaşımda tutabiliyorsam onlar da tutabilirler diye düşünüyorum.  Ahirette bunların hepsinin hesabı verilecektir. Eğer onlar cennete gitmek istiyorlarsa oruç tutsunlar. Oruç çok zor değil.” ifadelerini kullandı.

“Oruçlarımı kaçırmıyorum”

Erdem, “Ramazan ayında oruçlarımı kaçırmıyorum. Namazlarımı düzenli olarak kılıyorum. Demir atölyesinde çırak olarak çalışarak aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. Kur`an-ı Kerim okuyorum. Teravih namazlarında camiye düzenli olarak gitmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Allah rızası için oruç tuttuğunu belirten Erdem, “Orucu kendi isteğim ile tutuyorum. Çünkü oruç, Allah`ın bize farz kıldığı bir ibadettir. Orucumu düzenli olarak tutuyorum. Annem ve babam beni sahura kaldırıyorlar. Onlar da bana oruç tutmam konusunda az da olsa yardımcı oluyorlar. Fakat ben orucumu kendi isteğimle Allah`ın rızasını kazanmak için tutuyorum. İnşallah Allah, oruçlarımı kabul eder.” diye söyledi.    (Osman Öksüz-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir