• DOLAR 32.475
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2478.545
  • ...
Doğu Türkistan sahipsiz değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sendika binasında açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf Sendikası Van Şube Başkanı Ferit Önür, Doğu Türkistan`da Uygur Müslümanlarına yönelik devam eden Çin zulmünü kınayarak, Doğu Türkistan`ın sahipsiz olmadığını söyledi.

Doğu Türkistan`da Çin zulmünün Müslüman Uygurlara, Müslüman olduklarından ve de oruç tuttuklarından dolayı yapmış olduğu baskı, zülüm ve katliamları şiddetle kınayan Önür, Uygur Müslümanlarının sahipsiz olmadığını ifade etti.

Önür, Irak ve Suriye`de her gün ölüm ve katliamlar yaşanırken, Türkiye`yi de bu ateş çemberine çekmek isteyen din ve mukaddesat düşmanlarının Ramazan ayında İslami değerlere saldırmaları ve alay eder gibi meydanlara taşımalarının manidar olduğunu söyledi.

Açıklamasının devamında Önür; “İstemeyerek de olsa birlikte yaşamak zorunda olduğumuz bu insan müsveddeleri şunu iyi bilsin ki, bu ülke Müslümandır. İnancına yapılacak olan her türlü saldırıya cevap verecek güçtedir. Kökü dışarıda bulanık kaynaklardan beslenen bu şer odakları, milletin inancıyla alay ederek bir şey elde edeceklerini sanıyorsa aldanıyorlar. Gayri Müslümlerin bile bu aya hürmeten Müslümanlara ve İslam dinine saygıları aşikârken, bu yurtta yaşayıp da hala İslam`la müşerref olamamış, hayat felsefesini din düşmanlığı üzerine inşa etmiş bu cinsi ve fikri sapık insanlar toplumun gönlünde her zaman mahkum olmuştur ve mahkum olmaya devam edecektir.” dedi.

 “Taksim`de yürüyenler kadar buna katılan milletvekilleri ve onlara oy verenlerde suçludurlar”

Önür, dindar öğrencilere ve dine saldırılarla gündeme gelen ODTÜ`de açılan pankart ve eşcinsellerin Taksim`deki yürüyüşlerinde açtıkları pankart ve sloganların Müslümanların nefretini kazanmaya sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Taksim`de yürüyenler kadar bu yürüyüşe katılan milletvekillerinin de suçlu olduğunu ifade eden Önür, “Bunun hesabını millete olmasa bile kıyamet günü Allah`a vereceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler Türk Diyanet Vakif Sen Van Şubesi çalışanları olarak dini değerlerimize yapılan her türlü saygısızlığı kınıyor, tüm İslam âlemini bu konuda duyarlı olmaya ve Müslüman Uygur Türklerinin yanında yer almaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.   (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir