• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...

Ramazan bayramına sayılı günler kala aşırı sıcaklar nedeniyle dışarı çıkamayan Batmanlılar, ikindi sonrası serinliğinden yararlanmak için alışverişe çıkıyorlar.

Ramazan bayramına bir hafta kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Gündüz saatlerinde hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Batman'da, vatandaşlar alışverişlerini ikindiden sonra sahura kadar serin havaya bırakmak zorunda kalıyor.

Bayram nedeniyle gece saatlerine kadar açık olduklarını belirten çocuk giyim konfeksiyon işletmecisi Selahattin Erdoğan, “Bu sene umutluyuz satışlarımız iyidir. Satışlarımız beklentilerimizin üstünde oldu. Bayram alışverişleri için sabahtan gece saatlerine kadar açık kalıyoruz. Havalar çok sıcak olduğundan müşteriler alışverişlerini iftar sonrası yapıyor.” dedi.

Bu sene bayram alışverişinin erken başladığını söyleyen bayan giyim konfeksiyon işletmecisi Emrah Ok, “Geçen sene bayrama bir hafta kala bayram alışverişine ancak başlıyorduk. Şimdi ise bayrama 10-15 gün kala bayram alışverişine başladık. Sabah işbaşı yapıyoruz, gece saat 01.30-02.00 arasına kadar çalışıyoruz. Allah`a çok şükür işlerimiz gayet iyidir. Mağazamıza her zaman yeni ürünler getiriyoruz. Son olarak da inşallah tüm esnafların yüzü güler ve temennimiz bayram sonrası da işlerin iyi olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Erkek giyiminden Alaattin Beycan ise şunları söyledi: “Orucun ilk günlerinde işler hiç yoktu. Yavaş yavaş işler açılmaya başladı. Allah`a şükürler olsun işlerimiz çok iyidir. Ramazan bereketiyle arife gününe kadar işler çok daha iyi olur. İşlerimiz iyi olmakla beraber beklentilerin üstünde değildir, biraz da olsa beklentilerin altındadır. Müşteri istediğimiz rakamı vermiyor ille de fiyatı düşürür. Bizler de esnaf olarak müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz.”

İşlerden memnun olduğunu hatırlatan ayakkabıcı Metin Avşar, “Havalar çok sıcak olduğu için millet fazla sokağa çıkamıyor. İşlerimiz ikindiden sonra başlıyor sahura kadar çalışıyoruz.  İşlerimiz elhamdülillah çok güzeldir. Satışlarımızdan ve müşterilerimizden çok memnunuz.” şeklinde konuştu.   (M. Sait Çelik - İLKHA)