• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Esnaf balık satışlarından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balık yeme kültürünün yüksek olduğu Diyarbakır’da, Ramazan ayı olmasına rağmen Diyarbakırlıların balığa rağbet gösterdiklerini belirten balık satıcıları işlerinin yoğunluğundan memnun olduklarını söylediler.

Diyarbakırlılar tatlı su balıkları ile iftarlarını açmayı tercih ediyor

Diyarbakır’da nem oranı azlığının, balığa olan ilgiyi artırdığına dikkat çeken balıkçılar, “Ramazan ayında olmamıza ve havaların sıcak olmasına rağmen balık satışlarımız iyidir. Diyarbakır’da nem oranının azlığı bu durumun temel nedenlerinden biridir. Diyarbakırlılar iftarlarını genellikle tatlı su balıkları ile açmayı tercih ediyorlar. Bizler de balıkların kokmaması ve çürümemesi için buz bırakıyoruz. En çok ilgi gören balık çeşidimiz ise sazan gibi tatlı su balıklardır.” dediler.

“Balık bedene güç ve enerji verir”

Kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olan balığın kemiklerin büyümesine yardımcı olduğunu kaydeden balık satıcıları, “Balık diğer etlerden daha sağlıklı ve faydalıdır. Bedene güç ve enerji verir. Zihin yorgunluğunu giderir. İçinde bulundurduğu demir sayesinde kan yapar. Balıktaki kalsiyum kemiklerin büyümesini sağlar ve özellikle çocukluk çağlarında gelişmeyi kolaylaştırır.” ifadelerini kullandılar. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir