• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Ağrı Barosu`ndan Ağrı belediyesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi yaklaşık 60 işçi, DBP`li Ağrı Belediyesi`nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının çok ağır olduğunu ve haklarının kendilerine verilmediği gerekçesi ile Belediye binası önünde eylem düzenlemiş ve bir basın açıklaması yapmışlardı.

Eylemden sonra ise  DBP`li Ağrı Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin devraldığı andan itibaren kendi dönemlerine ait işçilere herhangi bir borçlarının söz konusu olmadığı belirtilmiş, işçilerin hakkı olan ödemelerin geçmiş döneme ait alacaklar olduğu belirtilerek, bu borcun ödenmesine yönelik yapılan girişimleri ise “iyi niyet çerçevesinde ele alıp ödeme kararı” olarak ifade edilmişti.

Belediyenin yaptığı basın açıklamasında yer alan, “İşçi ve emekçi haklarını bahane edip üzerimize gelen Ağrı DİSK yöneticileri ve onların hukukçuları iyi bilmelidirler ki bizler zorlu mücadeleler sonucu buralara geldik. “ ifadelerine sert tepki gösteren Ağrı Baro Başkanı Ali Artuklu, yazılı bir açıklama yaparak belediyeye tepki gösterdi.

Ağrı Belediyesi ile çalışanlarının tarafı olmadıklarını belirten Baro Başkanı Artuklu, belediyenin konu hakkında yaptığı açıklamanın hukukçuları rahatsız eden bir yaklaşım olduğunun altını çizdi.

Yaptıkları bu  basın açıklamasını oy çokluğu ile alınmış bir karar olduğuna dikkat çekerek açıklamasına başlayan Başkan Artuklu, Ağrı Belediyesi tarafından 2 Temmuz tarihinde yapılan basın açıklamasında, belediye ile işçiler arasında herhangi bir taraf olma durumlarının söz konusu olmadığı halde belediyenin açıklamasında kendilerinin de hukukçular olarak itham edildiğini ve bu sendika üzerinde “hukukçulara”  yönelik olarak “muhatap almayız” şeklinde bir değerlendirmenin yapıldığını söyledi.

Belediyenin kendi personeli ile arasında ki bu sorunun parçası olarak gösterilmeleri anlayışını doğru bulmadıklarını belirten Av. Artuklu,” Avukatlık hizmeti bir kamu hizmetidir. Avukatlar taraflar arasında mevcut hukuki münasebetleri yasal ve anayasal çerçevede çözme ve bu noktada taraflara hakkaniyet temelinde yol gösterme amacı ile hizmet yürütmektedir. Hukukçular/avukatlar vekâleten yürüttüğü hiçbir davanın tarafı değillerdir. Hukukçuları bir davanın tarafı olarak gösterme, bir dava ile özdeşleştirme ve sorunun parçası olarak gösterme anlayışı doğru olmadığı gibi kabul edilebilir de değildir. “ ifadelerine yer verdi.

Hukukçuları  rahatsız eden yaklaşımın karşısında olduklarını vurgulayan Artuklu, son olarak “Hukuki bir hadise dolayısıyla tarafların tamamının hukukçular ile temsil edildiği, bir tarafı hoşnut etmeyen bir netice mevzu bahis olduğundan kendi temsiliyetinin hukukçular eli ile yürütüldüğü gerçekliğini görmeden;  diğer tarafın hukuki temsiliyetini hedef gösteren ve dolayısıyla biz hukukçuları rahatsız eden bir yaklaşım karşısında olduğumuzun herkes tarafından bilinmesini isteriz.” ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir