• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kahramanmaraş`ta komünist Çin yönetimine lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş`ta 70 Sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahramanmaraş Platformu tarafından, İl Özel İdaresi binası önünde düzenlenen protesto gösterisinde Komünist Çin yönetimine lanet yağdı.

Kahramanmaraş Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığı ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdi. Basın açıklamasında Doğu Türkistan`daki Müslümanlara yönelik yapılan baskı ve zulüm sert bir dille kınandı.

 ‘Çin Zulmüne Sessiz Kalma`, ‘Katil Çin Türkistan`dan Elini Çek`, “Katiller için Yaşasın Cehennem` dövizlerinin taşındığı eylem boyunca ‘Kahrolsun Çin Emperyalizmi` ve ‘Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi` gibi sloganlar atıldı.

Kahramanmaraş Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Yusuf Bülbül, 66 yıldır Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin hala devam ettiğini vurguladı.

Burada toplanma amaçlarının işgalci Çin yönetimini lanetlemek ve protesto etmek olduğunu belirten Bülbül, işgalci Çin yönetiminin bu mübarek Ramazan günlerinde Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının, işkence ve öldürmeye kadar varabildiğini söyledi.

İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir strateji olduğuna dikkat çeken Bülbül, provokasyonların amacının Doğu Türkistan`ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabası olduğunun altını çizdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir