• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Fransa`da Müslümanlara saldırılarda artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da İslamfobi ile Mücadele Derneği (CCIF) tarafından hazırlanan bir rapor, yılın ilk altı ayında Müslümanlara yönelik saldırıların, geçen yılın ilk altı ayına oranla yüzde 23,5 oranında artığını ortaya koydu.

CCIF tarafından yapılan açıklamaya göre, Müslüman kadınlara yönelik geçen yılın ilk altı ayında 396 saldırı kayıtlara geçerken, bu sayının bu yılın ilk altı ayı içinde 489`a çıktığı uyarısında bulunuldu.

Bu yılın ilk altı ayı içinde Müslümanlara yönelik 320 ayırımcı eylemin kayıtlara geçtiği ifade edilen raporda, bunlardan sadece 15`i için resmi makamlara resmi şikayet başvurusunda bulunulduğuna dikkati çekildi.

Raporda, ‘`saldırı ve ayırımcı eylemlerden mağdur görenlerin daha fazla oranda yasal mercilere şikayette bulunmasının önemine`` değinildi.

Raporda kayıtlara geçen 30 sözlü saldırı için 11, 32 fiziksel saldırı için ise 12 şikayet başvuru yapıldığı hatırlatılan raporda, Fransa`da İslamofobi mağdurlarının seslerini artık daha fazla çıkarmaları istendi.

Yılın ilk altı ayında ülke genelinde 40 ibadet yeri veya mezarlığın tahribata uğradığı hatırlatılan raporda, 80 İslam karşıtı söylemin yine kayıtlara geçtiği belirtildi.

Raporda, mağdurların ‘`benim şikayet başvurumu nasıl olsa kabul etmezler`` ya da ‘`şikayet etsem bile saldırgana ceza verilmez`` duygusu ile hareket ettiği belirtilerek, bu yaklaşımın artık değişmesi istendi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve`ün ülkedeki Müslüman toplumu temsilcileri ile geçen ay yaptığı görüşmeye atıfta bulunulan raporda, Fransız bakanın da  ülkede Müslümanlara yönelik saldırılardan mağdur olanların yeteri kadar seslerini çıkarmamasından şikayetçi olduğuna işaret edildi.

Fransa`da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı görülüyor.

Fransa`da yaklaşık çoğu Kuzey Afrikalı 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa`da Müslümanların an fazla yaşadığı ülkeler sıralamasında Fransa ile sırada yer alıyor. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir