• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Engellilerin sorunları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Korkutata, yaptığı yazılı açıklamada kamu kurum ve kuruluşu yetkililerine eleştirilerde bulunarak, mevcut sıkıntı ve sorunların devam ettiğini söyledi.

Dünyada Müslümanlara yapılan zulümleri kınayarak engelli sorunlarına dikkat çeken Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, hayatın her alanında sorun ve sıkıntıların devam ettiğini söyledi.

“Toplumda ikinci sınıf vatandaş muamelesine son verilmesini istiyoruz”

Korkutata, “Trafik sorunumuz bir türlü bitmiyor. Trafik şube amirliğinin yeterince çalışmadığını ifade ederek kaldırımlarda işkence çektiğimizi önemle belirtmek istiyoruz. Geçen aylarda öğrenciler ile birlikte yaptığımız protestomuz bir gün ses verdi ancak. Maalesef uygulamaların sıfır noktada olduğu şehrimizde ne belediye zabıtaları ne de trafik şube müdürlüğü hiç bir şekilde bizleri, yaşlıları, çocuklu anneleri düşünmüyor. Bu anlamda uygulamaların bir an önce gerçekleşmesini ve engellilere, yaşlılara tanınan haklarımızın ihlalinden derhal vazgeçilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaldırım işgallerinin de başlı başına engellilere yük olduğuna dikkat çeken Korkutata, toplumda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istemediklerini belirterek, Sessiz, karanlık dünyalara ışık olunmalı herkes bir engelli adayıdır. Dünyanız kararmadan aydın bir dünya bırakalım, geleceğimizin ışık insanlarına engelsiz bir Bingöl için el ele olalım.” ifadelerini kullandı.   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir