• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
	"Onur yürüyüşü yapanların ne kadar `Onursuz` oldukları ortaya çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`da ki Sivil Toplum Kuruluşları HDP yöneticilerinin de öncülüğünü yaptığı yürüyüşü sert bir dille eleştirerek söz konusu yürüyüşü onursuz bir yürüyüş olarak nitelendirdiler.

Memur Sen Bursa temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Bursa şube başkanı Numan Şeker İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamada sözde onur yürüyüşü olarak adlandırılan yürüyüşün insanlığın geldiği noktayı ifade ettiğini söyledi.

Memur Sen Bursa temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Bursa Şube başkanı Numan Şeker İstanbul`da düzenlenen Onur Yürüyüşünü düzenleyenlerin yaptıkları ile ne kadar onursuz olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

İnsanlığın bu kişiler tarafından ne kadar onursuzlaştığını gördüklerini dile getiren Şeker, “Buna onur yürüyüşü demek için gerçekten insanlıktan ve Müslümanlıktan uzaklaşmak gerekiyor. Ve şunu da görüyoruz ki onur yürüyüşü adı altında yapılan eylemler ve buna karşılık maalesef dünya coğrafyasında, İslam coğrafyasında zulümler, katliamlar, vahşetler devam ediyor. “dedi.

Onur yürüyüşü yapanların aslında ne kadar onursuz oldukları ortaya çıktı”

Son günlerde Çin`de Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik artan saldırılara da değinen Şeker, “Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan zulüm devam ediyor. Bu onur yürüyüşü yapan insanların bunlardan haberi yok herhalde. Onlar adına hiçbir eylem yapmayan fakat sadece İslam dışı ahlak dışı görüntüler sergileyenlerin arkasında durarak onur yürüyüşü yapanların aslında ne kadar onursuz olduklarını ortaya koyuyor.”diye konuştu.

“İnsan olarak bu cümleleri ağzımıza alamıyoruz”

Söz konusu yürüyüşte açılan dövizlere dikkat çeken Şeker, “Biz bir Mümin Müslüman olarak ve bir insan olarak bu cümleleri ağzımıza alamıyoruz.  Ama orada millet tarafından seçilip meclise gönderilen insanların, milletvekillerinin tutmuş oldukları dövizlerde ‘Sayın ki ibneyiz`  diyor.  Böyle bir anlayış olur mu? Ve Türkiye`de bu insanların neler yaptıklarını ve Türkiye`yi karıştırıp amaçlarının ne olduklarının ne olduğunu zaten bu eylemler ve bu dövizler ortaya koyuyor.  Biz, kesinlikle bu onurlu yürüyüş olarak adlandırılan yürüyüşü onursuz yürüyüş olarak görüyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Bu yürüyüşün onurlu mu onursuz mu olduğunu bu millet takdir edecektir”

Bu yürüyüşe katılanları lanetlediklerini dile getiren Şeker,  Türkiye`nin ve dünyanın birçok problemi varken insanlık katledilirken, Çin`de Müslüman oldukları için insanları muhasara edilip kapalı devreler halinde topluca katledilirken bunu görmeyip bu tür ahlaksızca girişimleri hak arayışı olarak görenlerin onurlu mu onursuz mu olduğunun  bu millet tarafından takdir edileceğini söyledi.(Zeki Aras –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir