• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Adana`da öğrenciler için tercih bürosu oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da lise ve üniversite öğrencileri için tercih kılavuzları ve rehberlik hizmeti verecek tercih bürosu oluşturuldu. Öğrencilerin 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabileceği bildirildi.

Adana`nın TEOG, YGS ve LYS`de Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çeken Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, açılacak tercih büroları ile öğrencilerin hatalı tercih yapmalarını engellemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan, "Adana Kent Konseyi olarak, gençlerimizi yakından ilgilendiren tercih meselesinde yaşanılan güçlükleri gidermeyi görev edindik. Uzmanlarımızın rehberliğinde hem TEOG, hem de üniversite için tercih kılavuzları oluşturduk. Tercih kılavuzları oluşturulurken TEOG için MEB, üniversite tercih kılavuzu için ÖSYM`nin kılavuzu esas alındı; ancak bu kılavuzlar uzmanlarımızın ipuçları eklenerek daha kolay anlaşılacak hale getirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulacak." dedi.

Aslan, tercih süresince öğrencilere ücretsiz rehberlik eğitimi verecek bir tercih bürosu da oluştuklarını kaydetti.

Öğrencilerin 6- 14 Temmuz tarihleri arasında,  08.00- 17.00 saatlerinde Seyhan İlçesi Atatürk Caddesi, Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Seyhan 75. Yıl Sanat Galerisi'nde söz konusu rehberlik hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceği bildirildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir