• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
PTT çalışanları, yöneticilerinden şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Haber Sen’e bağlı bir grup PTT çalışanları, yöneticilerinin durumunu protesto etmek amacıyla PTT İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Haber Sen Mersin Şube Sekreteri Harun Kurt, “Çalışanlar, kaliteli ve kesintisiz hizmeti sürdürmeye çalışırken gerçek anlamda sorumlular ve yöneticileri bırakın etkin hizmeti, her geçen gün hizmet kalitesinin düşmesine özellikle zemin hazırladıklarına şahit oluyoruz.” dedi.

PTT misyonundan uzaklaşıyor

PTT misyonundan uzaklaştığını savunan Kurt, “Bugün burada toplanmaktaki amacımız PTT’nin her geçen üstlenmiş olduğu misyondan uzaklaştığını siz gerçek sahipleri olan halkımızla paylaşmaktır. Şarkılarla türkülerle beklenen postacı kalmadı. Emekli olanın yerine personel alınmadı. Boşalan dağıtım alanları geride kalanlara zimmetlendi. Her gün gidilen dağıtım alanlarına artık sıra ile gidilir oldu. Mahalleler birleştirildi. 3-4 mahalleye bir postacı verilmeye başlandı.” şeklinde konuştu.

2010 yılında 37 bin 678 kadrolu personel ile görev yapan PTT’nin nüfusun her geçen gün artmasına rağmen sayıyı bugün25 bin 871 kadrolu personele düşürdüğünü ileri süren Kurt, “Üç maymunu oynayanlar, kamu çalışanlarını maraba görenler, baskı ve tehditle haklarını gasp edenlerin en kısa sürede hak yolunda adım atmalarını aksi taktirde bu taleplerimizin bundan böyle rica minnetle olmayacağına ifade etmek isteriz.” dedi.  (Osman Öksüz - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir