• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Şehid edilenler yakın dost ve arkadaşlarımdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ÖZCAN    DOĞRUHABER - RÖPORTAJ

Mısır`da İhvan liderlerine verilen idam ve hapis cezalarının yankısı sürerken, Sisi rejimi askerlerince Kahire`nin 6 Ekim semtinde bir eve düzenlenen saldırıda, aralarında bir eski milletvekilinin de bulunduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı üye ve lider kadrosundan 9 kişi katledilerek şehid edildi. Şehitlerin cenazesine katılan binlerce kişi intikam yemini etti, kısasa kısas sloganları attı. Tansiyonun giderek yükseldiği Mısır`da medya da Müslüman Kardeşlere karşı açık bir saldırı kampanyası başlattı. Mısır halkına Müslüman Kardeşler üyelerini hedef gösteren televizyon yayınlarına ek olarak Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin bir an önce idam edilmesini isteyen televizyon yorumcularının sözleri de sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Sisi cuntasının, İhvan üyelerine yönelik katliam, tutuklama ve işkenceleri ise durmaksızın devam ediyor.

Mısır`daki son gelişmeler için görüştüğümüz İhvan liderlerinden Rehberlik Konseyi Üyesi Dr. Eşref Abdülgaffar`la, son olarak 9 İhvan yöneticisinin Sisi cuntasınca evlerinde infaz ederek şehid edilmesini, yani sözün bittiği anı konuştuk.

SADECE CEMAAT OLARAK  DEĞİL BÜTÜN MISIR PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA GİBİ
Mısır halkının zor bir süreçten geçtiğini belirten Dr. Eşref Abdülgaffar,“Sadece cemaat olarak değil bütün Mısır tam patlamaya hazır bir bomba gibi. Dün İhvan`ın çok seçkin üyeleri, liderleri şehid edildi. Bunlar önce gözaltına alındı, ellerinde mürekkepler var, şahitler var. Bunlar, çoğu 55 yaşın üstünde hiçbir askeri eğitimleri yok. Hepsi mühendis, doktor çok seçkin insanlar. Bunların savaş yapma silah kullanma kabiliyetleri yok. Fakat buna rağmen Sisi`nin cani rejimi, bu şehidlerin güya çatışmaya girdiklerini iddia ediyor ama bütün herşey açıkça ortadadır ki bunlar infaz edilmiş. Bu şehidlerin hepsini yakından tanıyorum. Hepsi benim yakın dostlarım ve arkadaşlarım. Öyle bir şey söz konusu değildir. Biz biliyoruz ki bu tamamen bir kin, düşmanlık, bir alçaklıktır. Sina`daki acziyetlerini örtmeye yönelik bir teşebbüstür. Ayrıca halktan intikam almaya yönelik bir girişimdir.” dedi.

“BİRİLERİ MISIR`I BU SİSİ CANİSİNDEN KURTARMAZSA BÜTÜN ÜMMET ZARAR GÖRECEK”
İhvan hareketinin son şehidler sonrası halka ‘Kıyam` çağrısında bulunduğu şeklinde haberlerin dolaştığı kamuoyunun merak ettiği, ‘bundan sonra ne olacak?` Sorusu. İhvan lideri Abdülgaffar`a göre zor bir aşama. Kendilerinin doğrudan böyle mafyavari bir hareket beklemediklerini söyleyen Dr. Abdülgaffar şöyle konuştu; “Elbette biz idamları bekliyorduk, tutuklamaları, işkenceleri hepsini göze almıştık ama insanların evlerinde infaz edilmelerini beklemiyorduk. Bu yeni bir süreç, değerlendirme aşamasında. Ama cemaat olarak bu konuda şu an bir şey söyleyemiyoruz, ileriki merhalelerde ne olacak diye. Ama kimse halkın öfkesini tutamaz. Dün binlerce kişinin uğurladığı şehitlerin cenazesinde intikam sloganları, kısasa kısas sloganları atıldı. Kimse de bunu yadırgamamalı. Bu tamamen mazlum bir halkın ve mağdur olmuş, en sevdikleri azizleri katledilmiş, şehid edilmiş bir halkın elbette İslami olarak, ahlaki olarak, insani olarak haklarını alma hakkı var. Kimse buna engel olamaz. Ama biz cemaat olarak bu konuda şuanda bir şey söyleyemiyoruz, değerlendirme aşamasındayız. Ne olacağını görmeye çalışıyoruz. Fakat halkın öfkesini kimse engelleyemez bunu belirtmek istiyorum. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım, eğer birileri çıkıp Mısır`ı bu Sisi canisinden kurtarmazsa bütün ümmet zarar görecektir.”

MISIR ÖNÜ ALINAMAYACAK BİR SÜRECE DOĞRU GİDİYOR. İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKARSA HİÇ KİMSE NE OLACAĞINI KESTİREMEZ
Sisi cuntasının Mısır`da katliam ve her türlü insanlıkdışı uygulamalarına karşın batının sessiz kalmaktan öte cunta arkasında duran şer bir güç olduğuna inandığını ifade eden ihvan lideri Dr. Abdülgaffar, “Ben kesinlikle batının, Avrupa`nın artık şu aşamada sorunu çözmenin bir aracı değil  sorunun tarafı olduğunu düşünüyorum. Bunlar kesinlikle bilerek Sisi`ye yaptırıyor. Ama Mısır önü alınamayacak bir sürece doğru gidiyor. Eğer iş çığırından çıkarsa ben de hiç kimse de ne olacağını kestiremiyor. Cemaatin milyonlarca ferdi var ama Mısır halkı cemaatten ibaret değil. Şu anda öfke sadece İhvan tarafından ortaya konulmuyor. Çünkü tüm Mısır halkı muzdariptir bu olanlardan ve bedel ödüyor.” diyerek Mısır halkının, Sisi cuntasının kabul edilemez icraatlarına karşı öfkesinin çok büyük olacağını dile getirdi. 

Doğruhaber Gazetesi olarak, İhvan Rehberlik Konseyi Üyesi Dr. Eşref Abdülgaffar`ın şahsında İhvan Hareketinin acısını paylaştığımızı belirtmekle beraber şehidlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz. Onlar sadece Mısır`ın şehidleri değil, bütün ümmetin şehidleridir, diyoruz.

Sina`da binlerce askerin  öldüğü bir yana kafası kesilmiş 400 asker bulunuyor
Sina`daki gelişmelere de değinen İhvan lideri Dr. Abdülgaffar, daha önceden IŞİD`e biatli Beytül Makdis grubunun Sina bölgesinde cunta askerleriyle devam eden çatışmalarında gelinen aşamayı şok bilgiler vererek paylaştı. Saldırılarda binlerce Mısır askerinin öldüğünü ve Sina`da birçok bölgenin cuntanın elinden çıktığını belirten Dr. Abdülgaffar, “Sağlam kaynaklardan aldığım bilgilere göre Sina`da Mısır cuntasının askeri kayıpları binlerle ifade ediliyor. Şu anda kurşunla, şununla bununla ölenler hariç kafası kesilmiş 400 askerin cesedi şu anda şurda burda dağılmış vaziyette. Tanklar ele geçirilmiş, merkezler ele geçirilmiş. Felaket bir durum söz konusudur ve Sisi cuntası artık askeri mantalitesini yitirmiştir. Hiçbir şekilde bir akidesi de sözkonusu değildir. Bundan dolayı bu tür kayıplarının intikamını almak için kindarlığını ortaya koymak için Müslüman liderleri, Mısır azizlerini şehid etmişlerdir.” diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir