• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Muş`un Sungu Beldesinde tekstil işletmesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`un Sungu beldesinde açılan tekstil işletmesinin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çiftçi, gençlerin batıya giderek iş bulmasını engelleyeceklerini ve göç eden gençleri ise geri getirmeyi planladıklarını söyledi.

Merkeze bağlı Sungu Belde Belediyesi, kullanılmayan hizmet binasını, tekstil işletmesine tahsis etti. Beldenin 6 bin 450 nüfusu olduğunu belirten Belde Belediye Başkanı Bedrettin Çetin, en az iki bin kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Beldede açılan tekstil işletmesinin ilk etapta 40 kişiyi istihdam ederek hizmet vermeye başladığını ifade eden Çetin, “Sungu Beldemizde tekstil üzerinde gençlere yönelik iş sahasını açma adına mutlu ve gururluyuz. Sungu beldemizin nüfusu 6 bin 450, yüzde 50`sinden fazlası genç. Yani iş sahası olduğu zaman yüzde 50`sinden 3 bin, 3 bin 500 civarı çalışabilecek insan. Biz bunları tekstil üzerinde 40 kişilik ekiple işi başlattık. Hedefimiz en az 2 bin ile 2 bin 500 civarında hedefimiz ve programımız var. Burası beldemizin kullanılmayan ve boş olan yerleri olup girişimcilerimizle görüşüp kendilerine tahsis etme yoluna giderek, İzmir`den gelip gençlerimize bu iş imkanı sağlamışlardır." dedi.

Tekstil işletmesinin bulunduğu binanın çatı katını yıkarak yeni bir kat atıp işletmeyi büyütmeyi planladıklarını kaydeden Çetin, iş merkezinde 200 ile 250 kadar personele iş vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Gençlerin iş için batıya gitmesine gerek kalmayacağını ve batıya göç edenleri de geri getirmek istediklerini vurgulayan Çetin, “Sungu`dan, Muş`tan olsun batıya gidip bu işlerde çalışanlar, biz buradaki işlerimizi açarsak o zor şartlarda çalışan kardeşlerimizi buraya getireceğiz. Onlar kendi memleketlerinde, kendi evlerinde iş imkanı bulacaklardır. Batıya giden ve göç eden kardeşlerimiz tekrar buraya gelecekler burada çalışma imkanı bulacaklardır. Göç edenleri geri getirme çalışması başlatacağız inşallah.” dedi.   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir