• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
MEKTEB DER manevi yaz eğitimleri ile göz dolduruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da öğrencilere yönelik eğitim, kültür ve sosyal alanlarda faaliyetler sürdüren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği, (MEKTEB DER) manevi yaz eğitimleri ile göz dolduruyor.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik iki hafta süreli manevi yaz eğitim projesi başlatan dernek, dini eğitimin yanı sıra gezi, cami tanıtım gezileri, iftar ve yaylada manevi eğitim gibi programlar düzenliyor.

Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimlerin yanında manevi eğitimlerini de pratik edebilecekleri eğlenceli bir yaz programı hazırladıklarını ifade eden MEKTEB DER Başkanı Alparslan Yoldaş, İlke Haber Ajansına (İLKHA) dernek faaliyetleri ve yaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yoldaş, MEKTEB DER`in 2008 yılında, öğrencilerin; eğitim, barınma, sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra dini ve manevi açıdan da donatılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak için kurulduğunu belirtti.

Şehir merkezinde lise, hazırlık ve üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunan 4 katlı hizmet binasında faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Yoldaş, “Derneğimiz bünyesinde temel okul derslerinin yanı sıra Kur`an-ı Kerim, tecvit, siyer, fıkıh, akaid ve Risale-i Nur dersleri verilmektedir. Ayrıca öğrencilerin ilmi ve manevi gelişimleri için çeşitli konferans, panel, şölen, gezi, piknik, sporsal faaliyetler gibi etkinliklerimizi de sıkça yapmaktayız.”diye belirtti.

“İlim ve amel ayrılmaz bir bütündür”

MEKTEB DER`in düzenlediği manevi yaz eğitimleri hakkında bilgi veren Yoldaş, “Öğrencilerimizi, Allah ve Resulü (sav)`in sevgisi ile donatmak, maddi-manevi programlarla geleceğe hazırlamak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. İlim ve amel ayrılmaz bir bütündür. Bu bilinçle, öğrencilerimizin okul eğitimleriyle birlikte dini eğitim alıp öğrendiklerini de pratize edebilmelerini sağlayacak manevi yaz programı hazırladık.”dedi.

Manevi yaz kursuna 100 öğrenci katıldı

Dernekleri bünyesinde lise, hazırlık ve üniversite öğrencilerinin barınmasına olanak sunan 60 kişilik yatakhane,  bulunduğunu ve eğitim öğretim döneminde hizmet sunduklarını hatırlatan Yoldaş, “Ayrıca konferans salonu, mescit, etüt sınıfları ve yemekhanenin de bulunduğu hizmet binamızda okul dönemleri dışında da öğrencilerimizle buluşmak istedik. Bu çerçevede yaptığımız ikişer haftalık yaz programımızın ilkine yaklaşık 100 öğrencimiz katılmakta. Bunlardan yarısını ortaokul düzeyindeki erkek öğrencilerimiz oluşturmakta. Hizmet binamızda misafir ettiğimiz bu öğrencilerimize Kur`an-ı Kerim okuma eğitimi, tecvit, siyer, fıkıh ve akaid konularında dersler vermekteyiz. Ayrıca cami ve çeşitli mekânlara gezi programlarımız olmakta. Sporsal faaliyetlerimizde ise çocukların serinlemesini ve yüzme öğrenmelerini sağlamak için havuza götürmekteyiz.”diyerek dernek binasında yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Manevi yaz eğitimine katılan öğrenciler yaylada serinliyor

Lise, hazırlık ve üniversite öğrencilerine yönelik ise Pozantı yaylasında manevi eğitim programı düzenlediklerini kaydeden Yoldaş, “Ramazan ayında Adana`nın sıcak ve neminden uzaklaşıp yaylada serinleme imkânı bulan genç öğrencilerimize Kur`an-ı Kerim ve Risale-i Nur ağırlıklı bir program uygulamaktayız.”dedi. Yoldaş, ortaokul düzeyindeki kız öğrencilerin de çeşitli mahallelerde manevi yaz eğitimine katıldığını sözlerine ekledi. (Ayhan Kaya – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir