• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, sebze ve meyve hali, kuru GIDA toptancıları, mobilya ve beyaz eşya, inşaat malzemeleri satıcıları ve galericilerin bir arada bulunacağı site için yer belirlenmesini istedi.

Bingöl’ün 40-50 yıllık ticari alan sorununu çözebilecek bir çalışma ve krokileri hazırladıklarını ifade eden Çalbay, alan için teklif edilen yerin 2-B kapsamına girmemesi ve alternatif olarak sunulan yerlerin de uygun olmaması nedeniyle sorunun hala çözülemediğini söyledi.

Toptancılar ve hal esnafı başta olmak üzere Bingöl iş dünyasının mağduriyetinin devam ettiğini belirten Çalbay, “Bingöl'ün giderek büyüyen bir trafik sorunu var. Ticari alan yokluğundan oldukça yüksek işyeri kiraları bulunuyor. Ticari alan sıkıntısından dolayı küçük metrekarelik dükkânlarda malını teşhir edemeyen ve müşterisini çevre illere kaptıran mobilya beyaz eşya esnafı var.” diye konuştu.

Sorunun çözümü için hazırladıkları projeyle ilgili de bilgi veren Çalbay, "Şehir trafiğini de rahatlatacak bir proje geliştirdik. Yaptığımız bu projeyle sebze ve meyve hali, kuru GIDA toptancıları, mobilya ve beyaz eşya, inşaat malzemeleri satıcıları, galericileri bir arada bulunacağı 300-400 dönümlük arazide ve yaklaşık 2-3 bin kişinin istihdam sağlayacağı kümelenme oluşturduk ama arazi sorununu çözemedik. Uygun araziler buluyoruz, bedava da istemiyoruz, müracaat ediyoruz orman veya mera arazisi deniyor. Bakıyorsunuz arazi orman vasfını yitirmiş üzerinde çalı dahi yok ama orman diye geçiyor, biz bu sorunları çözemezsek bu şehri nasıl kalkındıracağız. Bu Bürokrasiyi aşamasak bu insanlara nasıl yardım edebiliriz. Siyasetçilerimizin, bürokrasimizin, STK’larımızın bu sorunları birinci öncelikleri arasında görmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)