• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Arınç: Belediyeler Kanununda değişiklik yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'e sabah saatlerinde gelen Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç Mardin'deki temaslarından sonra programda olan Yeşilli ve Midyat`ta ziyaretlerde bulundu.  Arınç`a Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Eski milletvekilleri ve partili yöneticileri eşlik etti.

Midyat Belediyesini ziyaret eden Arınç, belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu ile bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Arınç, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerdeki aksaklıklarının vatandaşlar tarafından dile getirilmesi üzerine, "Büyükşehir belediyeleri ile ilgili çokça şikayet alır olduk. Kötü niyetli hizmet yapmayan belediyeler var.  Bunun sebebi de belediyeler kanununda verilen yetkilerdir. Biz bunu seçimden önce değiştirmek istedik ama kazanamayacakları belli olduğu için yapıyorlar söylentileri çıkacak diye vazgeçtik. Şimdi bunun zararlarını halkımız çekiyor. Büyükşehir Belediyesi İldeki en ücra köşeye kadar hizmet götürmek zorundadır. Yerel belediyeler topu onlara atıyor kanuni yetkimiz yok diye. Büyükşehir de umursamayınca olan vatandaşa oluyor maalesef. Hükümet kurulduktan sonra Belediyeler kanununda değişiklikler yapmayı planlıyoruz." dedi

Ardından AK Parti Midyat İlçe başkanlığına geçen Bülent Arınç, burada gazetecilerin koalisyon ve erken seçimle ilgili sorularına, "AK Parti`nin olmadığı bir koalisyon kurulması ihtimal dahilinde değil.  Öbür türlü erken seçime teşkilatlarımız olarak hazırız ve hodri meydan diyoruz." şeklinde cevap verdi.   (Süleyman Tunç - İLKHA )






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir