• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...

Mersin`de Çin`in Ramazan ayında Uygurlu Müslümanlara reva gördüğü katliam ve zulümler basın açıklamasıyla protesto edildi.

Forum AVM önünde bir araya gelen Memur Sen`e bağlı  sendika üye ve gönüllüleri ellerinde, “Özgür Doğu Türkistan”, “Kardeşim Yalnız Değilsin” , “ Doğu Türkistan Yalnız Değildir” , “Freedom For East Turkestan” yazılı dövizleri   taşıdı.

2 haftadan beridir Çinli askerlerin Doğu Türkistanlı Müslümanları kuşatma altına aldığını söyleyen Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik,  “Türkistan`da oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur`an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Halka önder olabilecek kapasitedeki bazı Âlimler de zehirlenerek öldürülüyor.” diye konuştu.

Çin`e lanet olsun!

Çin zulmü altında bulunan bölgenin karantinaya alındığını ve bağlantının kesildiğine dikkat çeken Çelik, “Dünya bu soykırıma, bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak, ortak oluyor. Lanet olsun böyle faşizme, lanet olsun Çin zulmüne.” dedi.

Doğu Türkistan söz konusu olunca bazılarının vicdanlarıyla hareket etmediğinin altını çizen Çelik şunları söyledi:

“Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan`da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz. Gözlerinizi kapayarak vicdanlarınızın sizi rahat bırakmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buradan faşist Çin`e sesleniyoruz; Doğu Türkistan`a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç!”

Çin mallarına boykot

Müslümanlara yaptıkları zulümden dolay ıÇin`i boykot edeceklerini de sözlerine ekleyen Çelik, “Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza destek olmak, faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim.” diyerek açıklamasına son verdi.

“Hak Hukuk Adalet Türkistan`a Hürriyet”, “Mersin Uyuma Türkistan`a Sahip Çık”, “Haydi Boykota Çin Mallarına Hayır” diyerek slogan atan grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz- İLKHA)