• DOLAR 32.588
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2489.255
  • ...
Bingöl`de Ramazan denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi`ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayında denetimlerini  artırdı.  Denetimlerde ekipler,   işyerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda işyeri sahiplerini uyardı.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, et, unlu mamuller, kahvehane, kasap ve internet cafelerde denetimler yaptı. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor.

Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Yapılan denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz” dedi.

Amaçlarının Ramazan ayı münasebetiyle halkın daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu söyleyen Barakazi, “Denetimler, ekmek gramajı, sağlıklı üretim şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve işyeri ruhsatları konularında ağırlık kazandı. Genel olarak kasaplar, et ve et ürünleri satan marketlerde, berberler, fırınlar ve Lokantalarda yapılan denetimlerde, halk sağlığı açısından ciddi problemler yok. eksikleri olan esnafları uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk” diye konuştu.

Yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını idrak etmelerini sağlamak için  çalıştıklarını   kaydeden  Barakazi, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerektiğini ifade etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir