• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Adaletin Olmadığı Yerde Zulüm Olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde gördüğü şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Onur Önal'ın davası, 23 Temmuz'da başlıyor. Önal'ın aynı koğuşta kaldığı arkadaşları tarafından Simit adlı oyun bahane edilerek dövüldüğü iddia edildi. 31 Temmuz'da yediği dayak nedeniyle komaya giren Önal, 1 Eylül'de beyin kanaması nedeniyle Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 27 Eylül'de hayatını kaybeden Önal'ın ölümü ise cezaevinde olan annesi Nurcan Önal'a bildirilmedi. Oğlunun cenazesine katılamayan anne, medyadan öğrendiği şiddetle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Önal'la aynı koğuşta kalan, M.Ö. (19) ve C.B. (17), "kasten insan öldürme" suçundan, İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Onur Önal'ın ölümünden sorumlu tutulan 6 infaz koruma memuru hakkındaki "görevi ihmal" davası ise 9 Ekim'de, İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

Önal'ın komaya girmeden bir gün önce, koğuş bahçesinde dövüldüğü anların görüntüleri ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, cezaevi bahçesinde Onur Önal'ın yanında yürüyen arkadaşı bir anda Önal'a vurmaya çalışıyor. Önal'ın arkadaşları tarafından köşe sıkıştırılarak dövülüyor. Arkadaşlarının elinden kurtulup kaçmaya çalışan Onur Önal, başarılı olamıyor. Önal'ı yakalayan arkadaşları dövmeye devam ediyor. Bu sırada şüphelilerden birinin Önal'a uçan tekme attığı görülüyor. Cezaevi mescidinde ise Onur Önal, şüpheliler tarafından kucaklanarak dışarıya çıkarılıyor. Şüpheliler tarafından oyun bahanesiyle her fırsatta dövülen Onur Önal,komaya girince yerde yığılıp kalıyor. Görevli polisler ise Önal'ın yanına geliyor. Talihsiz çocuk sedyeye koyularak hastaneye kaldırılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir