• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Gazeteciler ile yakın koruma arasında arbede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin`e gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti il binasını ziyaret etti.

Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerini basın toplantısı için davet edildikleri toplantı salonunda yerini alan gazeteciler ile salonda agresif davranışlar içerisinde olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yakın koruma polisleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Gazeteciler ile Bülent Arınç'ın yakın koruması arasında yaşanan tartışma Arınç'ın salona gelmeden hemen öncesinde yaşandı. Parti yetkilileri ile gazetecilere karşı agresif tutum içerisinde olan koruma polisi, önce ilçe başkanlarına ardından da gazetecilerin durduğu yere tepki göstererek geriye doğru itmeye başladı.

Koruma polisinin gazetecilere karşı agresif yaklaşımına ve gelişi güzel bağrışlarına tepki gösteren Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ile Koruma polisi arasında tartışma yaşandı.

Tartışmayı izleyen ve duruma tepkisiz kalmayan AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Osman Doğru da koruma polisinin tutumuna tepki göstererek, parti yöneticileri ve gazetecilere daha nazik bir tutum takınılması konusunda karuma polisine telkinde bulundu. Bunun üzerine Nusaybin İlçe Başkanı Osman Doğru ile koruma polisi arasında tartışma yaşandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Basın Danışmanı olan Salih Melek'in Cemiyet Başkanı Kadir Üründü'nün yanına gelerek koruma polisi adına gazetecilerden özür dilemesiyle olay daha fazla uzatılmadan tatlıya bağlandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir