• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Dünyada 400 milyon kimsesiz çocuk var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şubesi tarafından yayımlanan açıklamada, dünya üzerinde yetim, öksüz ve kimsesiz olmak üzere toplam 400 milyon çocuk olduğu belirtildi.

UNICEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunduğu belirtilen açıklamada, “II. Dünya Savaşı sonrası inşa edilen devletler düzeni, her ne kadar yeni büyük savaşların yaşanmaması ve barış iddiası taşısa da her geçen gün savaşların, doğal ve insan eliyle gerçekleşen afetlerin, AIDS gibi devasız hastalıkların ve yoksulluğun arttığı kaotik bir dünya oluşturdu. Bu çarpık yapı ise en çok çocukları etkiledi. Bugün UNICEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bu rakamlara Çin, Myanmar, K. Kore, Afganistan, Bosna, Irak gibi 52 ülke dahil değil. Bu şekilde bakıldığında yaşadığımız dünyada 400 milyona yakın çocuğun yetim/öksüz ve terk edilmiş olduğu tahmin edilmektedir. 7 milyarı aşkın dünya nüfusunun 2,2 milyarının çocuklar tarafından oluşturulduğunu düşündüğümüzde neredeyse bir açık hava yetimhanesi yaşamaktayız.” denildi

Her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı belirtilen açıklamanın devamında,“2,1 milyon çocuk sadece Afrika`da yetim kalmaktadır. Yetim çocukların yarısından fazlası sokaklarda herhangi bir aile ve kurum koruması olmaksızın yaşamaktadır. Sadece Irak`ta 5 milyon yetim çocuk bulunurken, Suriye`de beşinci yılına giren savaş sonucunda 300 bin insan katledilmiş ve en az 600 bin çocuk yetim kalmıştır. Dünyanın “savaş oyununa” çocuklar da savaş ağaları tarafından itilmişler ve 300 binden fazla çocuk daha oyun yaşlarında silah altına alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir