• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Bediüzzaman`ın köyü inanç turizmine hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Bediüzzaman Said Nursi`nin doğduğu Nurs köyünün inanç turizmine hazırlanması için çalışmalar başlatıldı. Gelecek olan yerli ve yabancı ziyaretçilerinin daha rahat edebilmesi için dağlık olan köy içinde yol çalışması başlatıldı.

Nurs köyü yeni bir görünüme kavuşacak

Köy içinde geçen derenin etrafına istinat duvarları çekilerek hem dere ıslahı yapılıyor hem de yol genişletme çalışması yapılıyor. Üç yıldan bu yana sürekli olarak yapılan Bediüzzaman`ı anma mevlit programlarında binlerce insanın akın ettiği köyde trafikte sıkıntılar yaşanıyordu.

Bu sıkıntıların giderilmesi, köyde inanç turizminin geliştirilerek ilçeye maddi katkı sağlanması amacıyla köyde yoğun bir çalışma başlatıldı. Hizan Kaymakamlığı ve Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Evinin Restorasyonu ve Çevre Düzenlenmesi” ile “Nurs Köyünde Çevre Düzenlemesi” projeleri kapsamında köyde çalışmalar başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hizan ilçe kaymakamı Sedat İnci, Nurs köyüne gelecek olan yerli ve yabancı ziyaretçilerin, otantik ve rahat ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmelerini amaçladıklarını söyledi.

Nurs köyünü yılda 80 bin kişi ziyaret ediyor

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İnci, Nurs köyünün  “inanç turizme” hazır hale geleceğini belirterek şöyle konuştu: “Nurs köyünde çalışmalarımız başladı. Resmi kayıtlarımıza göre yılda 80 bin yerli ve yabancı turist Nurs köyünü ziyaret ediyor. Amacımız, gelen ziyaretçilere daha rahat ve otantik bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Yaklaşık 2 yıldır Hizan`da görev yapıyorum. Geldiğim günden buyana Nurs köyüne yönelik projeler hazırladık."

Nurs köyüne gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin bundan sonra daha rahat bir şekilde ve ortamda ziyaretlerini gerçekleştireceğini kaydeden İnci, açıklamasına şöyle devam etti: “Nurs köyünde her geçen yıl ziyaretçi sayısı artmakta. Bediüzzaman Said Nursi`nin doğup büyüdüğü evinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla ev, orijinal haliyle varlığını devam ettirmekte. Said Nursi Hazretlerinin 400 yıllık tarihi cami ayakta durmakta. Gelen ziyaretçiler tarafından çok yoğun ziyaret edilmektedir.

Nurs köyü inanç turizmin gözdesi olacak

Nurs köyünün inanç turizm potansiyelinin farkındayız. İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık olarak Nurs köyünde şimdiye kadar en kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar ilkin köylülerin daha modern bir ortamda yaşamalarını sağlamak. Aynı zamanda bunu yaparken turizm alt yapı çalışmalarını da yapıyoruz. Nurs köyünün manevi atmosferinden daha çok istifade edebilmek için Nurs köyünde bir kaç gün konaklayarak zaman geçirebilecekler.”    (Şükrü Tontaş - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir