• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kahtalılardan baz istasyonu tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta ilçesi Yeni Maahalle'de bir GSM operatörünün baz istasyonunu kuran görevlileri engellemeye çalışan mahalle sakinlerine polis müdahale etti.

Yeni Mahalle sakinleri olarak burada baz istasyonu kurulmasını istemediklerini dile getiren mahalle sakinleri, “Baz istasyonu buraya kurulsa dahi bütün mahalleli olarak imza toplayacağız, yetkili mercilere başvuracağız, elimizden ne gelirse ve ne geliyorsa yapacağız. Yetkililer sesimizi duymayıp, bize destek çıkmasalar, ondan sonra zor kullanmaya çalışacağız. Lütfen bizi zor kullanmak zorunda bırakmasınlar. Mahallede bir isyan çıkmasın. İnanın ki isyan çıkar, zaten mahallede bir sürü sakat insan var bunların hepsi de Kaymakamlıkta, Belediyede tespitlidir. Doğacak çocukları sakat bırakmak istiyorlarsa baz istasyonunu buraya kursunlar. Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasına ilişkin zaten yasalar var, bizler bu yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. Burada baz istasyonunun kurulmasına müsaade etmeyeceğiz ve mahalleli olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kahta Kaymakamlığını ve Adıyaman Valiliğini göreve çağırıyoruz. Halkın hakkını bilsinler, hakkı savunsunlar niçin orada oturuyorlar. Biz buradayız onlar nerede.” dediler.

Canlarına mal olsa da baz istasyonun kurulmasına izin vermeyeceklerini dile getiren mahalle sakinleri, “Mahalleli olarak hepimiz burada ölsek de bırakmayacağız. Gerekirse kendimizi de yakarız, onları da yakarız ama yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için ve bizler için parklar ve oyun parkları yapmaları gerekiyorken. Kalkıp burnumuzun dibine baz istasyonu yapıyorlar.” dediler.   (Mehmet Eren - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir