• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Bursa`dan Çin Zulmüne lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin yönetiminin Doğu Türkistan`daki Müslümanlara karşı uyguladığı baskıcı zorba uygulamalara Bursa`dan tepki gelemeye devam ediyor.

Şehreküstü meydanında bir araya gelen Memur Sen Bursa şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş Çin zulmüne tepki gösterdi. “Türkistan`a selam, direnişe devam” şeklinde sloganlar atan grup adına Memur Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, basın bildirisini okudu.

Konuşmasında Çinli komünist askerlerin bölgeyi tamamen kuşatma altına aldığını ifade eden Şeker, “Kapalı devre zulümler devam ederken Dünya`nın sessizliğinden cesaret alan Çin, her güne bir katliam ile başlıyor. 15 günde Çin`in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi, binlercesi cezaevine konuldu.” dedi.

Çin mallarına ‘boykot` çağrısı

Yaşananlar karşısında Müslümanların artık daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Şeker, “Doğu Türkistan'daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Haydi, ilk olarak Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. Çin mallarına hayır diyerek tepkimizi gösterelim.” diye konuştu.

Toplanan kalabalık uzun süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. (Zeki Aras/Veysi Siyah - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir