• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Silvan'da Ramazan pidesine ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvanlılar Ramazan ayında iftar sofraların vazgeçilmezi olan pide ekmeğine yoğun ilgi gösteriyor.

Silvan’daki Fırın ustalarından Aydın Yavuz, “Pide, halkın çokça tercih ettiği bir ekmek çeşididir. Özellikle Ramazan ayında daha fazla bir rağbet var. İnsanlar iftardan kısa süre önce gelip sıcak sıcak çıkan pideleri alıyorlar.” dedi.

Sıcakta oruçlu olarak çalışmanın zorluklarını da anlatan Yavuz, şunları ifade etti: “Fırın ocağının sıcaklığı üç yüz derecedir. Biz de bu sıcaklıkta halkımıza ekmek yetiştirme telaşındayız. Yoğunluktan dolayı iftarımızı bile burada açıyoruz. Kolay olmuyor ama ne yapalım bu bizim mesleğimiz.”

İşyerlerinde ‘askıda ekmek’ projesinin uygulandığını belirten Yavuz, “İşlerimizden gayet memnunuz. Ramazan bereketiyle geldi. Halkımız tarafından sevilip tercih edildiğimiz için biz de onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Askıda ekmeğiniz olsun kampanyasıyla ihtiyacı olan yoksul ailelere ekmek verebiliyoruz. İhtiyacı olan yoksul aileler ekmeğini buradan rahatça alabiliyor.” dedi.

30 yıllık bir fırıncılık geçmişi olduğunu söyleyen Yavuz, “Çalıştığımız işyeri yaklaşık otuz yıllık bir geçmişe sahiptir. Eğer müşterilerimize o güveni vermeseydik bu kadar yıl buradan ekmek çıkaramazdık. Ramazan pidesi geçmişten beri sofralarımızı süsleyen temel gıdalarımızdan biridir.” diye konuştu.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir