• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
AGD Çin`in zulmünü kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Çin zulmünü kınadı. Evyapan, işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesinin Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir strateji olduğunu belirtti.

Provokasyonların amacının Doğu Türkistan`ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabası olduğuna dikkat çeken Evyapan, “Oysa gerçekte olan İşgalci Çin polisinin “dur” ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir.” ifadelerini kullandı.

İşgalci Çin yönetiminin Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmediğini hatırlatan Evyapan, “Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade edilmemektedir. Yaşanan arbedelerde tartaklana ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur`an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır.” dedi.

Çin yönetiminin aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürüttüğünü belirten Evyapan, “Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Bunun adı faşizanlıktır. Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerin Ramazan`da gün boyunca açık olmasını ve her birinde alkol satışı yapılmasını istemek de yine inanç hürriyetine aykırı bir uygumladır. Müslümanlara zorla alkol içirmenin zorbalıktan başka bir izahı yoktur.” diyerek tepki gösterdi.

Doğu Türkistan`da olup bitenlerin dünya kamuoyu ile paylaşılmasına imkân verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Evyapan, işgalci Çin yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam ülkelerinin, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye`nin teyakkuz halinde olması çağrısında bulundu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir